TAJNE KRALJEVSKE PORODICE: Ova pravila ne sme da prekrši ni sama kraljica Elizabeta
Foto: EPA / Facundo Arrizabalaga

pravila, pravila...

TAJNE KRALJEVSKE PORODICE: Ova pravila ne sme da prekrši ni sama kraljica Elizabeta

Planeta -

Niko nije iznad zakona pa i najuticajniji članovi u društvu ne smeju da prekrše određena pravila.

Primer za to je i britanska kraljevska porodica, a postoje određena pravila kojih i sama kraljica Elizabeta mora uvek da se pridržava.

Zabranjeno glasanje

Razlog zbog kojeg kraljevska porodica nema pravo da glasa jeste što, ukoliko bi imali to pravo i kazali ko je njihov favorit, uskoro bi ta osoba imala simpatije u celoj Britaniji.

foto: Profimedia

Ne mogu da igraju Monopol

Princ Endru, vojvoda od Jorka, prvi je koji je priznao na jednom javnom nastupu da članovima kraljevske porodice nije dozvoljeno da igraju ovu društvenu igru jer bi mogli da se posvađaju.

foto: Reuters / Chris Jackson / Clarence House

Njihova odeća ne sme da šalje nejasne poruke

Od članova kraljevske porodice se očekuje da se oblače na malo sofisticiraniji način i da se drugi ugledaju na njih kada je moda u pitanju. Zbog toga njihov izbor odeće ne sme da šalje dvosmislene poruke. Mora biti skromna s dozom profinjenosti.

foto: AP / Jonathan Brady / PA

Poklone moraju primati ljubazno

Bilo koji poklon koji je za članove kraljevske porodice mora se primiti na najljubazniji mogući način. Kraljica je ta koja prva pregleda poklone, a nakon toga odredi ko čiji poklon sme da zadrži.

Ne sme da se jede nakon što kraljica završi s jelom

Svako ko želi da večera s kraljicom, uključujući i članove porodice, mora da se pridržava ovog pravila. Za stolom svi moraju da oponašaju kraljicu tako da u slučaju da ona prekine s jelom i svi ostali moraju da učine isto.

Kurir.rs/Bright side Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track