DŽAMAL KAŠOGI TAJMSOVA LIČNOST GODINE: Ubijeni i zatočeni novinari su predstavnici borbe bezbroj drugih, širom sveta! (FOTO)
Foto: Profimedia

četiri novinara i lokalni list

DŽAMAL KAŠOGI TAJMSOVA LIČNOST GODINE: Ubijeni i zatočeni novinari su predstavnici borbe bezbroj drugih, širom sveta! (FOTO)

Planeta -

Saudijski novinar Džamal Kašogi, koji je ubijen 2. oktobra u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu, proglašen je danas za ličnost godine američkog magazina "Tajm", a tu počasnu titulu deli sa grupom drugih novinara.

Ličnosti godine njujorškog nedeljnika su ukupno četiri novinara i američki lokalni list "Kapital Gazet", a za sve njih "Tajm" je naveo da su "predstavnici šire borbe bezbroj drugih širom sveta", prenosi AP.

foto: Profimedia

Za ličnosti godine su, pored Kašogija, proglašeni i filipinska novinarka Marija Resa, dva novinara Rojtersa iz Mjanmara koji se trenutno nalaze u zatvoru - Va Lone i Kjav Soe Om kao i redakcija američkog lokalnog lista "Kapital Gazet" (Capital Gazette) čijih je pet članova stradalo u napadu 28. juna u Anapolisu, u Merilendu.

Glavni urednik "Tajma" Edvard Felsental saopštio je danas imena ličnosti godine u emisiji "Tudej" (Today) televizije NBC.

Američki časopis je ličnostima 2018. proglasio osobu ili grupu ljudi koji su najviše uticali na vesti i svet "nabolje ili nagore" tokom protekle godine.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track