Najnovije vesti

NAJVEĆA MESEČEVA TAJNA OTKRIVENA: Misteriozne senke ukazuju da Zemljin satelit služi vanzemaljcima na opasan način! (VIDEO)
Foto: Reuters

teorija zavere

NAJVEĆA MESEČEVA TAJNA OTKRIVENA: Misteriozne senke ukazuju da Zemljin satelit služi vanzemaljcima na opasan način! (VIDEO)

Planeta

U poslednje vreme, Mesec je bio tema skoro svih vodećih naučnika i ufologa.

Razlog tome leži u činjenici da su na tom zemljinom satelitu uočene neobične pojave kao npr. čudne crte koje se ne mogu da se objasne, pravougaone strukture i misteriozne ”senke” koje nikad nisu videle sunčevu svetlost.

Za ufologe to je nepobitni dokaz o postojanju vanzemaljaca na Mesecu. Međutim, što se nauke tiče, još ćemo morati da čekamo na potvrdu te teorije. Ili nećemo?!

Sudeći po nedavnim događanjima u Evropskoj svemirskoj agenciji (ESA), njihovi istraživači su sve bliže odgonetki misterije zvane Mesec. Naime, pri poslednjoj misiji, otkrili su da se nešto čudno događa na severnom polu Meseca. Cilj tog istraživanja bio je da se uhvati stup u pravcu sunčeve svetlosti sa svake staze i na kraju naprave fotografije koje pokazuju svaku osobinu pola.

U ESA tvrde da su najveći izazovi u stvaranju tih Mesečevih foto mozaika bili promenjivi uslovi osvetljenja. Ali vratimo se na tematiku. Kad su istraživači složili sve fotografije zajedno, otkrili su da su neki delovi severnog pola ostali u seni bez obzira na ugao ili smer sunčeve svetlosti.

Fotografije Mesečevog severnog pola (oko 32.000 njih) snimane iz svakog mogućeg ugla tokom dve godine prikazuju fenomene koje bi mogli da se nazovu "senkama", a koje uopšte ne bi smele biti tamo. ESA istraživači su to objasnili neverovano dubokim špiljama koje svetlost nikada nije obasjala.

Ali, ufolozi veruju da su ova misteriozna područja koja su u mraku celo vreme, ustvari, ulazi u tajne baze vanzemaljaca na Mesecu i da je zemljin satelit jedna ogromna šuplja baza.

Kurir.rs/Dnevno.hr

Foto: Reuters

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...