HAPŠENJA U PARIZU OD RANOG JUTRA: Privedeno više od 20 uoči demonstarcija! Za Žute prsluke spremni vodeni top, oklopna vozila i 8.000 policajaca!
Foto: EPA / Etienne Laurent

nezadovoljstvo na ulicama

HAPŠENJA U PARIZU OD RANOG JUTRA: Privedeno više od 20 uoči demonstarcija! Za Žute prsluke spremni vodeni top, oklopna vozila i 8.000 policajaca!

Planeta -

Pariska policija saopštila je da je od jutros privela 21 osobu u glavnom gradu gde je počelo okupljanje pokreta "Žutih prsluka".

Direktor pariske policijske prefekture Mišel Delpiješ izjavio je da će mere bezbednosti biti kao i prethodne subote i da je prema navodima na društvenimm režama nekoliko desetina hiljada ljudi izrazilo spremnost da danas izađe na ulice uprkos pozivima da to ne čine u svetlu ovonedeljnog napada u Strazburu.

foto: EPA / Etienne Laurent

U Parizu će biti raspoređeno oko 8.000 pripadnika snaga bezbednosti, a na području cele Francuske oko 89.000.

Francuski mediji su preneli su da su oko Trijumfalne kapije žandarmi raspoređeni od jutros, kao i jedan vodeni top kod avenije Jelijsejskih polja gde su na ranijim protestima izbijali sukobi demonstranata i policije.

Ovog puta su kulturna i turistička zdanja otvorena, među kojima muzej Luvr, Ajfelova kula i ogromne robne kuće, pošto je počela pretpraznična groznica uoči Božića.

foto: EPA / Ian Langsdon

Pokret koji je spontano nastao na društvenim mrežama, od 17. novembra je mobilisan raznim akcijama u Francuskoj a svake subote organizuje proteste u velikim gradovima.

Francuski predsednik Emanuel Makron koji se nedavno obratio naciji i najavio određene ustupke građanima nezadovoljnim njegovom opštom politikom, nije uspeo u potpunosti da ubedi Žute prsluke koji su najavili nastavak protesta.

Kurir.rs / Beta

Foto: EPA/ Etienne Laurent

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track