OPSADNO STANJE U FRANCUSKOJ: Sukob policije i Žutih prsluka u Parizu, radio i suzavac! Uhapšeno 85 demonstranata! (VIDEO)
Foto: EPA / Ian Longsdon

tenzije se ne smiruju

OPSADNO STANJE U FRANCUSKOJ: Sukob policije i Žutih prsluka u Parizu, radio i suzavac! Uhapšeno 85 demonstranata! (VIDEO)

Planeta -

Na protestu pokreta Žutih prsluka u Parizu danas je došlo do manjeg sukoba između demonstranata i policije pri čemu je policija na kratko upotrebila biber sprej.

Do sukoba je došlo jutros na Jelisejskim poljima u prestonici Francuske.

Francuska policija je saopštila da je privela 85 demonstranata na današnjem protestu u Parizu.

Agencija navodi da su se hiljade demonstranata okupljale u toj najširoj aveniji u Parizu u prisustvu velikog broja pripadnika policije koji su raspoređeni preventivno, a nakon što su prethodni protesti rezultirali haosom i nasiljem.

Sukob je vrlo brzo okončan, a demonstranti su započeli šetnju ka Trijumfalnoj kapiji na kraju Avenije. Današnji dan obeležava peti po redu vikend protesta pokreta Žutih prsluka koji je počeo sredinom novembra kada su protesti protiv uvođenja visokih taksi za gorivo ojačali u izražavanje nezadovoljstva prema vladi, navodi američka agencija.

U Parizu će biti raspoređeno oko 8.000 pripadnika snaga bezbednosti, a na području cele Francuske oko 89.000. Pariska policija saopštila je da je od jutros privela 21 osobu u glavnom gradu gde je počelo okupljanje pokreta "Žutih prsluka".

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen Tweet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track