Najnovije vesti

PUTINA BRINE REP MUZIKA: Ne treba ga zabraniti nego kontrolisati! Seks, droga i bunt su glavni, a propagiranje narkotika je gore od psovanja!
Foto: AP / Maxim Shemetov / Pool

planovi u kremlju

PUTINA BRINE REP MUZIKA: Ne treba ga zabraniti nego kontrolisati! Seks, droga i bunt su glavni, a propagiranje narkotika je gore od psovanja!

Planeta

Zabrinut zbog sve veće popularnosti repa među ruskom omladinom, predsednik Rusije Vladimir Putin zatražio je od zvaničnika u resoru kulture da razviju sredstva kontrole, umesto zabrane te popularne muzike.

Na današnjem sastanku s kulturnim savetnicima u Kremlju, Putin je rekao da će pokušaji da se izvođačima zabrani nastup imati negativan efekat i ojačati njihovu popularnost, prenosi AP.

"Ako je to nemoguće zaustaviti, onda moramo da upravljamo i usmeravamo", rekao je predsednik Rusije.

Naveo je da je "rep zasnovan na tri stuba: seksu, drogama i protestu" i dodao da je "to put ka degradaciji nacije". Putin je kazao da je "propagiranje narkotika" gore od psovanja.

foto: AP / Maxim Shemetov / Pool

Njegovi komentari su usledili u vreme ruskih mera protiv savremene muzike koje su podsetile na cenzuru umetnosti iz sovjetskih vremena. Nastupi desetak repera nedavno su otkazani u Rusiji, posle upozorenja zvaničnika da takva muzika promoviše pogrešne vrednosti, a najmanje tri muzičara su pritvorena.

Rep je jedan od najpopularnijih muzičkih žanrova među ruskom omladinom zahvaljujući otvorenom predstavljanju svakodnevne realnosti i oštroj kritici vlasti.

Kurir.rs / Beta

Foto: AP / Maxim Shemetov / Pool

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...