BRUTALNO JE UBIO I POTOM SILOVAO 100 DEVOJČICA: Sovjetski policajac ih je davio kravatom, a u zatvoru je od jedne tinejdžerke doživeo IZNENAĐENJE (VIDEO)
Foto: Profimedia

sergej tkač

BRUTALNO JE UBIO I POTOM SILOVAO 100 DEVOJČICA: Sovjetski policajac ih je davio kravatom, a u zatvoru je od jedne tinejdžerke doživeo IZNENAĐENJE (VIDEO)

Planeta -

Sovjetski detektiv i forenzičar Sergej Tkač (66) je punih 25 godina sejao strah zemljom ubijajući djevojčice, a potom silujući njihova mrtva tela. Iz službe su ga izbacili 1979. odnosno godinu dana pre nego što je počeo da ih ubija.

Budući da je bio iskusni detektiv duže vreme je uspešno izbegavao pravdu. Ubijao je od 1980. do 2005. godine.

"Pratio sam žrtve, a onda bi im prišao s leđa i zadavio konopcem, kravatom ili čime bih mogao. Sve žrtve su bile stare između 9 i 17 godina. Silovao bi ih odmah nakon ubistva ", rekao je Tkač koji je ubijao na Krimu i u južnoj Ukrajini.

Svoje žrtve bi duže vreme pratio prije nego bi ih zadavio. Žrtvama se prikradao u blizini saobraćajnica i železničkih pruga kako bi naveo detektive da zaključe kako ubica dolazi iz drugog grada. Za sobom nije ostavljao nikakve tragove.

Uhapšen je 2005. godine nakon ubistva devetogodišnje devojčice, ćerke svog komšije. Identifikovali su ga njeni prijatelji s kojima je razgovarao pre ubistva.

"Pratio sam je. Igrala se s drugom decom, s dva dečaka i dve devojčice. Trebalo ih je sve ubiti. Tada me ne bi uhvatili. Verujem da su me deca videla, zapamtila moj lik i odraslima pokazala posle sahrane", rekao je Tkač.

Kada je policija stigla pred njegovu kuću, on se odmah predao i rekao da ih čeka već godinama. Njegove komšije su tada ispričale da je bio vrlo pametan i miran čovek.

"Rekao nam je da je oficir i da je bio u Avganistanu. Čak nam je pokazao rane. Niko nije mogao ni da zamisli da ga traži policija", izjavila je jedna njegova komšinica nakon hapšenja.

Policiji je rekao da je ubio preko 100 devojčica. Na doživotnu kaznu zatvora za ubojstvo 37 njih osuđen je tri godine posle hapšenja.

Manijak je nakon hapšenja rekao da se za svoja zlodla ne kaje. "Zar ne shvatate, ja nisam čovek nego zver. O meni treba da se snimi film", rekao je Tkač.

Psihijatar Vladimir Golovčuk, koji je učestvovao u sudsko-medicinskoj ekspertizi Tkača, dve godine nakon hapšenja kazao je da je Tkač ubijao da bi se proslavio.

"On je ubijao da postane najgori među serijskim ubicama. U psihijatriji postoji takav sindrom. Čovek ubija i čini strašne zločine samo da bi se proslavio", rekao je stručnjak i dodao kako je Tkač sve detaljno ispričao o svojim zlodelima i da zapravo njemu ne treba lečenje.

"Kao i većina manijaka, on je emocionalno hladan, promišljen, pun mržnje i agresivnosti i kod njega je veoma izražen egocentrizam. Takve crte karaktera i formiraju serijskog ubicu", istaknuo je stručnjak.

Ali jednoj mladoj ženi je ovaj monstrum bio neodoljiv. Kad je konačno uhapšen tinejdžerka Elena imala je 16 godina. Videla ga je na televiziji i odmah joj se svideo. Poslala mu je pismo i sledećih šest mjeseci su se dopisivali. Ona se u međuvremenu udala, međutim 2010.godine se razvela kako bi se mogla udati za tada 58- godišnjeg Tkača.

"Ne bojim se zločina zbog kojih je osuđen. Dobro je da ga se druge žene boje, jer to znači da mi ga ni jedna neće oteti. Jako sam ljubomorna. Da sam ga poznavala ranije, sigurno bih mu pomogla da sakrijemo tela njegovih žrtava", rekla je Elena.

Tkač je imao tri braka iza sebe u kojima je dobio četvoro dece. Njegovi prijatelji su pričali da nikad nije zlostavljao svoje žene niti pričao ružno o njima. Sa novom suprugom Elenom Tkač je u decembru 2016. dobio i ćerku.

Kurir.rs/24 sata.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track