PANIKA U AMERIČKOJ MORNARICI: Kineski hakeri ukrali tajne podatke o PROJEKTILIMA! Evo šta sve sada ZNAJU!
Foto: Profimedia

LAKO PROBILI SVE BEZBEDNOSNE SISTEME

PANIKA U AMERIČKOJ MORNARICI: Kineski hakeri ukrali tajne podatke o PROJEKTILIMA! Evo šta sve sada ZNAJU!

Planeta -

Nekoliko američkih službenika upozorava da su kineski hakeri uspeli da probiju sigurnosne sisteme i ukradu ogromne količine poverljivih informacija o vojnoj tehnologiji, posebno iz kompanija koje rade za američku mornaricu.

Hakeri kineskog porekla ukrali su podatke od preuzetnika koji rade za američke pomorske snage, a njihov sadržaj su vrlo poverljive informacije o naprednoj vojnoj tehnologiji.

Ovaj napad je primorao vlasti da preispitaju ranjivost kibernetičkih sigurnosnih sistema koji su dopustili ovaj upad.

Hakerski napadi su sprovedeni tokom poslednjih 18 meseci. Iako su pogođene sve grane američke mornarice, napadi su posebno bili usmereni na izvođače radova za američku mornaricu i ratno vazduhoplovstvo, koji su ostali bez važnih informacija, uključujući podatke o održavanju brodova do planova za upotrebu projektila.

Prema izveštaju službenika čija imena nisu objavljena, kibernetički napad su opisali kao jedan od najvažnijih koje je sprovela Kina, jer je reč sabotaži sigurnosnih sistema i krađi intelektualnog vlasništva.

Jedan od glavnih slučajeva je navodna krađa tajnih planova neimenovane kompanije koja ima ugovor za izgradnju hipersoničnih projektila koje američka mornarica planira da koristi u svojim podmornicama.

Kurir.rs/ Wsj.com

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track