PUTINOVO UPOZORENJE: Opasno je! Nuklearni rat može i slučajno da izbije! To će biti kolaps čovečanstva i cele planete! (VIDEO)
Foto: Printscreen RT

KOLAPS!

PUTINOVO UPOZORENJE: Opasno je! Nuklearni rat može i slučajno da izbije! To će biti kolaps čovečanstva i cele planete! (VIDEO)

Planeta -

"Opasnost od nuklearnog rata raste, on je postao moguć. Ali to znači kolaps cele civilizacije, možda i cele planete. To je važno pitanje, a na nasreću, mi smo svedok kolapsa ugovora o obuzdavanju oružja i početka trke u naoružanju", odgovorio je predsednik Rusije Vladimir Putin na pitanje o mogućem nuklearnom ratu koje mu je postavljeno na njegovoj velikoj konferenciji za novinare.

"Morali smo da odgovorimo stvaranjem novih odbrambenih sistema. Rusija je u prednosti jer ih razvija, ali radi se o očuvanju prioriteta, kazao je predsednik Rusije.

On je podsetio da SAD izlaze iz Sporazuma o raketama malog i srednjeg dometa.

"U porastu je tendencija potcenjivanja nuklearnog rata. Na Zapadu je prisutna ideja korišćenja nuklearnog oružja s malim punjenjem, ali nemoguće je utvrditi da li tog punjenja ima li ne. Zato će na njihovo lansiranje uslediti odgovor", kazao je on.

"Podmornica je ispalila balističku raketu. Ko zna da li je ona s nuklearnim punjenjem ili ne! Idi, pa proveri! To su opasne stvari", rekao je i dodao: "Ne sme doći do toga. Polazim od oga da će čovečanstvo imati dovoljno zdravog razuma i osećaja samoočuvanja da ne dođe do ekstremne situacije".

Kurir.rs/Sputnjik Srbija/RT

Foto: Printscreen RT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track