NIKAD NE TREBA ODUSTATI: Bilo joj dosadno u penziji, pa diplomirala u 84. godini, a evo šta je o njoj rekla profesorka (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

godine su samo broj

NIKAD NE TREBA ODUSTATI: Bilo joj dosadno u penziji, pa diplomirala u 84. godini, a evo šta je o njoj rekla profesorka (VIDEO)

Planeta -

Amerikanka Dženet Fejn diplomirala je u 84. godini na Univerzitetu Teksas u Dalasu i ostvarila svoj san dokazujući da su godine samo broj.

Fejnova je rekla kako joj je bilo dosadno nakon što je otišla u penziju te da je u jednom trenutku odlučila da se vrati na fakultet i diplomira sociologiju.

"Nisam uživala u igranju binga, a volela sam da čitam i pišem radove. Na svakom času shvatila sam koliko toga već znam, ali sam usput učila i nove stvari", rekla je.

Iskoristila je poseban program države Teksas, koji osobama starijim od 65 godina omogućava besplatne studije na javnim univerzitetima.

Profesorka sociologije na Univerzitetu Teksas Kerol Lenam rekla je da je prisustvo Dženet Fejn činilo predavanja mnogo interesantinijim. Bilo je veoma zanimljivo i meni i ostalim studentima, jer je ona živela i pamtila neka vremena o kojima smo govorili na časovima i uvek je imala komentare, rekla je Lenam.

Dženet Fejn je odrasla je u Bronksu u Njujorku. Ispričala je kako je jedva čekala da završi srednju školu i zaposli se. Počela je da radi kada je imala 16 godina, a u 18. godini se udala i rodila decu. U narednim godinama radila je različite poslove, a u poslednjih 20 godina radila je kao sekretarica u ortopedskoj bolnici u Dalasu.

Kurir.rs/NBC Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track