ODLAZAK MINISTRA ODBRANE SAD: Džejms Matis dao ostavku
Foto: EPA

odlazi sa funkcije krajem februara

ODLAZAK MINISTRA ODBRANE SAD: Džejms Matis dao ostavku

Planeta -

Šef Pentagona je u svom pismu ostavke naveo da se povlači kako bi Tramp mogao da dobije ministra odbrane čiji stavovi će mu biti bliži

VAŠINGTON - Američki ministar odbrane Džim Matis odlazi sa te funkcije krajem februara, saopštio je američki predsednik Donald Tramp na Tviteru.

O Matisovom odlasku spekulisalo se od srede pošto je Tramp najavio povlačenje američkih snaga iz Sirije uprkos protivljenju američkih saveznika i visokih vojnih zvaničnika.

Matis je u svom pismu ostavke naveo da se povlači kako bi Tramp mogao da dobije ministra odbrane čiji stavovi će mu biti bliži, prenosi Rojters.

Tramp je najavio da će ubrzo imenovati novog ministra odbrane.

Američki ministar odbrane Džim Matis naveo je u pisanoj ostavci predsedniku Donadu Trampu da se povlači kako bi Tramp mogao da ima šefa Pentagona čiji stavovi "se bolje slažu" sa njegovim.

"Zato što imate pravo da imate ministra odbrane čiji stavovi se bolje slažu sa vašim o ovoj ili onoj temi, smatram da je za mene ispravno da se povučem sa svoje pozicije", naveo je Matis u pismu Trampu koje je objavio Pentagon, prenosi Rojters.

Matis je u ostavci ukazao i na to da je američke saveznike "tretirao sa poštovanjem" i da je koristio sva sredstva američke moći da obezbedi zajedničku odbranu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track