MAKRONOV SILEDŽIJA PONOVO U CENTRU SKANDALA: Bivši telohranitelj francuskog predsednika sada u problemu zbog diplomatskog pasoša (VIDEO)
Foto: Reuters

ne prestaje da pravi probleme

MAKRONOV SILEDŽIJA PONOVO U CENTRU SKANDALA: Bivši telohranitelj francuskog predsednika sada u problemu zbog diplomatskog pasoša (VIDEO)

Planeta -

Francusko Ministarstvo spoljnih poslova zapretilo je da će pokrenuti pravni postupak protiv bivšeg savetnika za bezbednost francuskog predsednika Emanuela Makrona zbog navoda da je koristio diplomatski pasoš i nakon što je otpušten jer je pretukao demonstranta.

Ovo je poslednji u nizu skandala oko Aleksandra Benale čije aktivnosti su dosta naškodile francuskom predsedniku.

Benala je nedavno putovao u Čad i Kamerun na "sastanke na visokom nivou", a istraživački sajt Mediapart je naveo da je tom prilikom koristio diplomatske pasoše.

Iz predsedničke palate poručuju da Benala više nema nikakve veze sa Makronovim kabinetom.

Portparolka francuskog Ministarstva spoljnih poslova Agnes fon der Mil je saopštila da je ministarstvo u julu tražilo od Benale da vrati svoja dva diplomatska pasoša, ali da on to nije učinio.

Kako je navela, ministarstvo sada razmatra "preduzimanje narednih koraka", među kojima je i pravni postupak.

Podsetimo, Benala je na protestima 1. maja snimljen kako vuče ženu i potom tuče demonstranta. On je kasnije prepoznat kao član predsednikovog obezbeđenja.

Opozicija je kritikovala Makrona jer nije odmah otpustio Benalu i što je prećutao incident.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track