GODINAMA KRILA ĆERKINU BOLEST, SVE DOK DEVOJČICA NIJE UMRLA U MUKAMA: Majci preti 14 godina ROBIJE zbog MONSTRUOZNOG čina!
Foto: Printscreen/ Twitter

HOROR

GODINAMA KRILA ĆERKINU BOLEST, SVE DOK DEVOJČICA NIJE UMRLA U MUKAMA: Majci preti 14 godina ROBIJE zbog MONSTRUOZNOG čina!

Planeta -

Amber Hamšir (39) iz Ilinoisa suočava se s optužbama da je prouzrokovala smrt svoje ćerke Emili (14), pošto je utvrđeno da je prikrivala činjenicu da devojčica boluje od dijabetesa. Majka se sama predala policiji.

Naime, devojčici je 2013. godine dijagnostifikovan dijabetes, ali njena majka nikad nije ispunila potrebne papire za izdavanje insulina, već je pokušavala da sakrije njeno zdravstveno stanje.

Kako se navodi, Emili je hitno hospitalizovana u bolnici 1. novembra ove godine. Majka je medicinskom osoblju rekla da je Emili ove godine već lečena od upale pluća. Rekla je da je tada imala visok šećer, ali da joj nije trebao insulin i da joj nikad nije propisan. No, majka nije dozvolila doktorima da dobiju medicinske podatke iz dečije bolnice u kojoj se Emili tada lečila. Devojčici se stanje pogoršalo te je proglašena mrtvom 3. novembra.

foto: Printscreen/ Twitter

Ipak, medicinsko osoblje bolnice naknadno je dobilo njenu dokumentaciju iz dečije bolnice u kojoj je pisalo da je devojčici dijagnostifikovan dijabetes u novembru 2013. godine. Navodno su i Emili i njena majka bile upoznate s tim.

U februaru 2018. godine Emili je hospitalizovana u dečijoj bolnici s upalom pluća i dijabetskom ketoacidozom te joj je propisan insulin kao rutinski lek nakon otpuštanja iz bolnice. Takođe, majci i Emili medicinsko osoblje objasnilo je sve što Emili kao dijabetičar treba da radi, koje su joj potrebe i zakazali su joj tri termina u bolnici. Međutim, Emili se nikad više nije pojavila, niti je podignut insulin koji joj je propisan na recept.

Nakon Emiline smrti, policija je pretražila majčin stan i pronašla neupotrebljene brojne proizvode za dijabetičare, uključujući injekcije za insulin, uređaj za kontrolu glukoze u krvi i dva neupotrebljena seta "glukagona" za hitne slučajeve, koji su propisani za Emili.

Tužioci su zbog ovog slučaja podigli tužbu protiv majke po dve tačke, prisilnog ubistva i ugrožavanja života i zdravlja deteta i preti joj do 14 godina zatvora.

Kurir.rs/ Miror

Foto: Printscreen/ Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track