Najnovije vesti

SALVINI: Primanje migranata je rizično koliko i let sa kamikazama!
Foto: AP / Andrew Medichini

vicepremijer italije

SALVINI: Primanje migranata je rizično koliko i let sa kamikazama!

Planeta

Italijanski vicepremijer Mateo Salvini ocenio je danas u Varšavi da je prihvatanje novih izbeglica u Evropu samoubilačko ponašanje i da kao ministar unutrašnjih poslova Italije neće dozvoliti primanje imigranata.

"Kao ministar nikada neću pristati na primanje novih imigranata. Slažem se s poljskim kolegama da je potrebno da ubrzamo postupak deportacija", kazao je Salvini posle susreta s poljskim ministrom unutrašnjih poslova Joahimom Bruđinjskim.

Salvini je na konferenciji za novinare rekao da je primanje novih izbeglica "rizik tipa kamikaza pilota".

Poljski ministar rekao je da je sa Salvinijem razmotrio problem migracije, posebno stanje na severu Afrike i na Bliskom istoku i da kao članice Evropske unije sa spoljašnjom granicom, Italija i Poljska imaju slične probleme.

foto: EPA / Marcin Obara

"Želeo bih da posebno naglasim da Poljska smatra da je najefikasnija pomoć za probleme osoba pogođenih ratnim sukobima to da im se pomogne na mestu, dakle na tom mestu gde ih pogađa realna tragedija", kazao je Bruđinjski.

On je rekao da Poljska svake godine povećava sredstva za humanitarnu i razvojnu pomoć a da je 2017. godine ona bila šest puta viša nego 2015. na početku izbegličke krize, te da je dostigla 41,5 milion evra.

Salvini glavni današnji susret ima popodne, kao lider populističke Lige, s liderom poljske vladajuće stranke Pravo i Pravda Jaroslavom Kačinjskim koji kao i Salvini nastoji da u budućem sastavu Evropskog parlamenta ojača grupu evroskeptičnih desničarskih populističkih partija koje žele da se minimalizuje uticaj evropskih institucija i da maksimum nadležnosti ostane nacionalnim državama.

Kurir.rs / Beta

Foto: AP / Andrew Medichini

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...