Najnovije vesti

TRAMP NA GRANICI S MEKSIKOM: Bez zida biće mnogo MRTVIH! Amerika na ivici VANREDNOG STANJA! (VIDEO)
Foto: EPA / Shawn Thew

ZAPRETIO

TRAMP NA GRANICI S MEKSIKOM: Bez zida biće mnogo MRTVIH! Amerika na ivici VANREDNOG STANJA! (VIDEO)

Planeta

Američki predsednik Donald Tramp ponovo je zapretio da će proglasiti vanredno stanje kako bi obezbedio finansijska sredstva za zid na granici SAD i Meksika, bez odobrenja Kongresa.

"Imam apsolutno pravo da proglasim vanredno stanje", rekao je Tramp novinarima.

 

Predsednik SAD, koji je u četvrtak obišao patrolnu stanicu na granici u Makalenu u Teksasu, rekao je da ukoliko Kongres ne odobri finansijska sredstva za izgradnju zida, on će "verovatno, skoro bih rekao definitivno" proglasiti vanredno stanje kako bi zaobišao poslanike.

"To je pitanje zdravog razuma. Njima treba prepreka, njima treba zid. Bez toga biće samo problema. I mnogo mrtvih", rekao je Tramp dodavši kako "nema ničega boljeg od zida".

 

Tramp odbija da potpiše zakon za finansiranje i ponovo otvaranje vlade ukoliko on ne uključuje 5,7 milijardi dolara za postavljanje fizičke barijere duž granice SAD i Meksika.

Delimična blokada rada vlade traje već 21 dan, zbog čega oko 80.000 federalnih službenika ne prima platu.

 

Zbog delimične blokade rada vlade SAD, američki predsednik otkazao je i učešće na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu u Švajcarskoj, gde je prvobitno planirao da putuje kasnije ovog meseca.

 

Trampov plan o izgradnji zida na južnoj granici bio je njegovo ključno obećanje tokom predsedničke kampanje 2016. godine.

 

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: EPA

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...