Najnovije vesti

JEZIVI MANEVAR NOVOG SUHOJA: Dva Su-35 letela u paru i snimila potez ZBOG KOG SE OVOG AVIONA BOJE (VIDEO)
Foto: Screenshot

naoružanje

JEZIVI MANEVAR NOVOG SUHOJA: Dva Su-35 letela u paru i snimila potez ZBOG KOG SE OVOG AVIONA BOJE (VIDEO)

Planeta

Na internet mreži se pojavio video materijal koji je snimljen iz kabine ruskog višenamenskog lovca 4++ generacije Su-35S.

Pošto je nastao u specifičnim uslovima, video nije dovoljno dugačak, niti je snimljen iz najboljeg ugla. Ali ipak je vidljiv momenat kada se jedan od lovaca Su-35S koji su zajedno leteli u grupi, od nje iznenada odvaja izvodeći naglo propinjanje, gde uz graciozan okret nestaje u daljini.

Napominjeno da je karakteristika tzv. supermanevarbilnosti koju ovi avioni poseduju zasluga pogonske grupe motora sa upravljivim vektorom potiska AL-41F1S. Ovi motori su toliko snažni da obezbeđuju dostizanje brzine veće od zvuka, a da uopšte ne idu u režim dodatnog sagorevanja.

U maksimalnom režimu rada ovi motori mogu da ubrzaju letelicu do brzine od 2.500 km/h prilikom čega 35-ica može da leti na visini i do 20.000 metara. Maksimalni dolet aviona je 3.600 kilometara, a sa dopunskim rezervoarima sa gorivom može da naraste i na 4.500 km.

Zapadni autoriteti posebno zaziru od ovog aviona, smatrajući ga za jednog od najboljih lovačkih aparata na svetu. Oni posebno naglašavaju njegove neverovatne manevarske karakteristike, koje su nedostižne za borbene avione zapadnog porekla.U poslednje vreme se može čuti da ovaj avion ima i naprednu avioniku, gde se ova letelica približila pa čak i izjednačila sa zapadnim analozima, što ga čini posebno opasnim.

Letelicu karakteriše i velika nosivost ubojnih sredstava na 12 podvesnih tačaka, a u poslednje vreme i mogućnost integracije snažnih protivelektronskih sredstava za odbranu aviona koji zbunjuju neprijateljske samonovoađene rakete klase vazduh-vazduh i zemlja-vazduh.

Avion se proizvodi u verziji jednoseda. Pilot sa njim upravlja bez upotrebe analognog pribora. Sve se odvija preko dva displeja, na kojima se nalaze sve neophodne informacije.

Kurir.rs/Russia Beyond

Foto: Screenshot

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...