Razmažena deca bogataša

Pare ljude kvare

Razmažena deca bogataša

Planeta -
Eva Rauzing, supruga milionera i naslednika „Tetrapaka“, koja je umrla od heroina, samo je jedna u nizu bogataša koji su završili kao narkomani

LONDON - Životni stil!Amerikanka Eva Rauzing (48), koja je pronađena mrtva u svom domu u Londonu, i njen suprug, britanski milioner i naslednik „Tetrapak“ imperije Hans Kristijan Rauzing (49), samo su jedan od brojnih primera naslednika bogataša koji su postali teški narkomani. Širom sveta, razmažena deca onih koji poseduju ogromne imperije i veliko bogatstvo žive raskalašnim životom, koji prate ekskluzivne žurke, velike količine droge i alkohola, a neki od njih su u stanju da potroše i više od 500 evra dnevno na nekoliko doza narkotika.Mnogi narkomani-bogataši tragično su okončali svoj život u ranoj mladosti, a prema nekim informacijama, i Eva Rauzing je umrla tako što se predozirala heroinom.Psiholozi smatraju da se bogati naslednici tako ponašaju jer od detinjstva nisu naučeni da rade, da imaju obaveze i odgovornosti. Doktor Barni Gatri sa specijalne Partner klinike, u koju dolaze bogataši između 17 i 35 godina s problemom zavisnosti od droge, objasnio je da takve osobe nikad ne odrastu jer imaju previše novca.- Trudim se da shvate da im novac koji sami zarade pruža mnogo veće samopouzdanje i razlog da ujutru ustanu iz kreveta, nego onaj koji im je pao sa neba - istakao je doktor.Međutim, mnogi od njih to nikada ne shvate i po nekoliko puta traže pomoć, a onda se opet vraćaju svom poroku. Tako je bilo sa Evom i Hansom Rauzingom, koji su se upoznali na klinici za odvikavanje.

  • Markiz od Bristola - Džon Harvi

Džon Harvi postao je vlasnik na hiljade ari zemljišta u Engleskoj kada je imao 21 godinu, a bio je poznat kao Markiz od Bristola. Umro je od droge sa svega 44 godine. Porodica je objavila da je Džon potrošio više od osam miliona evra na narkotike.

  • Unuk kancelara - Gotfrid fon Bizmark!

Aristokrata Gotfrid fon Bizmark, čukununuk slavnog pruskog kancelara Bizmarka, koji je izgradio nemačku imperiju, umro je u svom domu u Čelziju u Britaniji tako što je iz sata u sat ubrizgavao ogromne količine kokaina. Tada je imao 44 godine.

  • Kumše princa Čarlsa - Nikolas Načbul

Aristokrata Nikolas Načbul, naslednik bogatstva i titule svog oca lorda Braburna, koga je krstio britanski princ Čarls, višegodišnji je zavisnik od kokaina. Uzrok je psihološka kriza iz detinjstva, kada mu je umrla petogodišnja sestra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja