NOVI KARAVAN MIGRANATA KRENUO KA AMERIČKOJ GRANICI Tramp: Samo zid može da ih zaustavi! (FOTO, VIDEO)
Foto: EPA

BEŽE OD SIROMAŠTVA

NOVI KARAVAN MIGRANATA KRENUO KA AMERIČKOJ GRANICI Tramp: Samo zid može da ih zaustavi! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Novi migrantski karavan sa oko 600 ljudi krenuo je sa severa Hondurasa, a američki predsednik Donald Tramp je tim povodom još jednom pozvao demokrate da odobre finansiranje zida na granici.

Migranti su pošli iz San Pedra Sule pešice i minibusevima u ponedeljak poslepodne. Planiraju da kroz Gvatemalu dođu u Meksiko u nadi da će odatle ući u Sjedinjene Države.

foto: EPA

Migranti koji beže od siromaštva i kriminala objavili su na društvenim mrežama da su se uputili pod sloganom: "U Hondurasu nas ubijaju".

Zvaničnici meksičke kancelarije za imigracije rekli su da migranti moraju da se registruju u Hondurasu pre nego što dođu u Meksiko.

foto: AP

"Novi veliki karavan se iz Hondurasa uputio prema našoj južnoj granici. Recite Nensi i Čaku da ih dron koji leti okolo neće zaustaviti", objavio je Tramp na Tviteru misleći na demokrate u Kongresu Nensi Pelosi i Čaka Šumera.

"Samo će zid biti efikasan. Samo će zid ili čelična ograda osigurati bezbednost našoj zemlji! Prestanite da igrate političke igre i prekinite blokadu rada savezne vlade!", dodao je Tramp.

foto: AP

Blokada rada američke savezne vlade koji je posledica spora zbog Trampovog zahteva da se izgradnja zida na američko-meksičkoj granici finansira milijardama dolara, ušao je u utorak u 25. dan.

foto: AP

Oko 2.000 migranata trenutno čeka u meksičkom pograničnom gradu Tihuani na ulazak u SAD.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track