Najnovije vesti

CIA TRAŽI RADNIKE: Špijunska agencija nudi posao, a evo koje veštine traže od kandidata!
Foto: EPA

PRVA LINIJA ODBRANE

CIA TRAŽI RADNIKE: Špijunska agencija nudi posao, a evo koje veštine traže od kandidata!

Planeta

Američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) objavila je u britanskom nedeljniku Ekonomist oglas za posao, u kojem traži "visokoučinkovite, patriotske profesionalce raznolikog opsega porekla, veština i životnih iskustava".

Uspešni kandidati treba da "služe SAD sprovođenjem misije Agencije kao prva linija odbrane nacije".

"Zainteresovani smo za kandidate koji su dostupni za puno radno vreme, deo radnog vremena i konsultantske mogućnosti kako kod kuće tako i u inostranstvu," piše u oglasu.

U njemu se navodi da je namenjen "intelektualno znatiželjnom avanturisti koji traži neuporedivu međunarodnu mogućnost visokog uticaja".

"Mi nudimo način života koji izaziva najdublje izvore intelekta, izdržljivosti i prosuđivanja individue. Iako nikakvo specifično poreklo nije neophodno, kandidati s iskustvom u biznisu, preduzetništvu, prodaji, marketingu, nekretninama i upravljanju projektima je veoma poželjno", navodi se u oglasu.

U njemu stoji da "poželjni kandidati treba da poseduju sledeće: državljanstvo SAD, dvojno državljanstvo SAD ili status stanovnika sa zakonitim stalnim boravkom (Lawful Permanent Resident - LPR) u SAD", kao i "tri i više godina međunarodnog iskustva".

Traži im se i "veštine znanja stranih jezika, sposobnost uspešnog prolaska medicinske i bezbednosne obrade", a uz to "indivudue moraju da se fizički nalaze u SAD kako bi se prijavile".

U opisu stoji da "plata nije naznačena" i da je oglas objavljen 10. januara 2019, a traje do 14. januara 2020. godine, a naveden i poštanski pretinac Regrutnog centra u Vašingtonu na koji se šalju prijave.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...