UBRZO JE STIGLA TRAMPOVA OSVETA: Zabranio predsednici Kongresa zahtev za putovanje zbog blokade vlade!
Foto: printscreen Tweet

ništa od ekskurzije

UBRZO JE STIGLA TRAMPOVA OSVETA: Zabranio predsednici Kongresa zahtev za putovanje zbog blokade vlade!

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp odložio je put u inostranstvo predsednice Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi, nazvavši ga "sedmodnevnom ekskurzijom". Pelosijeva je zahtevala da putuje u Egipat, Avganistan i Brisel

On je rekao da je doneo takvu odluku zbog delomične blokade vlade koja traje od 27. decembra. Pelosijeva međutim trvrdi da je Trampova odluka motivisana time što je ona od njega tražila da odloži obraćanje naciji zbog delimične blokade rada federalne vlade.

Tramp je u pismu Pelosijevoj poručio da je njen put odložen i da će biti ponovo razmotren nakon okončanja blokade rada. Američki predsednik joj je takođe poručio da bi trebalo da ostane u Vašingtonu i da radi na okočanju blokada rade vlade.

Nije bilo odmah jasno na koje putovanje je Tramp mislio. Zakonodavci često ne objavljuju javno svoja službena putovanja zbog bezbedonosnih razloga.

Predsednica Kongresa obično koristi vojni avion za prekomorska putovanja i na Tramp je očigledno reagovao kao vrhovni komandant

oružanih snaga kada joj je zabranio putovanje.

"Nije odobrio korišćenje vojnog aviona za njeno putovanje s obzirom na to da mora da ima saglasnost Ministarstva obrane, rekla je portparolka Bele kuće Sara Sanders. "Kao što je i objasnio u pismu, ona može da putuje, ali komercijalnim letovima."

" Žao mi je što moram da vam saopštim da se zbog blokade vlade poručiti odlaže vaš put u Brisel, Egipat i Avganistan. Napravićemo novi raspored za vaš sedmodnevni put kada se vlada odblokira", napisao je Tramp u pismu Pelosijevoj.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen Tweet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track