PREKO KREVETA DO SUDIJSKE FOTELJE: Izrael potresa neviđeni PRAVOSUDNI SEKS-SKANDAL, bludni advokati pod istragom!
Foto: Profimedia

pukla bruka

PREKO KREVETA DO SUDIJSKE FOTELJE: Izrael potresa neviđeni PRAVOSUDNI SEKS-SKANDAL, bludni advokati pod istragom!

Planeta -

Izraelska policija uhapsila je poznatog i moćnog advokata u sklopu istrage sumnjivih pokušaja da se promovišu određene sudije u zamenu za seksualne usluge.

Policija nije otkrila identitet uhapšenog advokata, samo je poznato da se visoko kotirao u izraelskom pravosudnom sistemu piše Haaretz. On je svojim uticajem pokušao da promoviše jednu ženu u opštinski sud i jednog muškarca u okružni sud. U zamenu je tražio seksualne usluge.

Sumnja se da je ovaj advokat imao i seksualne odnose sa jednom od kandidatkinja za mesto sudije, a u drugom sa suprugom muškarca koji je želeo da postane sudija okružnog suda, prenosi Jutarnji list.

Pod istragom je i bludna supruga, takođe advokat, koja je preko kreveta htela da omogući unapređenje svom suprugu. Ona je pred istražiteljima demantovala optužbe. Istraga oko neviđenog pravosudnog skandala počela je pre dve nedelje, a policija je već izvela racije u kućama osumnjičenih, ali i u Izraelskoj advokatskoj komori.

Izvori bliski istrazi navode da je ključni dokaz istražitelja prepiska osumnjičenih, tačnije advokata i dve žene sa kojima je završio u krevetu. Zanimljivo je da su se sve događalo pre više od dve godine, budući da su sporne sudije imenovane i normalno rade još od 2016. godine.

Policija je na informativne razgovore pozvala ministarku pravosuđa Ajelet Šaked, kao i čelnicu Vrhovnog suda Ester Hajut, koji su u to vreme bili u odboru za imenovanje sudija.

"Očekujemo da će istraga otkriti pravu istinu. Odbacujemo da smo učestvovali u bilo kakvim koruptivnim radnjama", stoji u saopštenju koje su zajednički potpisale Šaked i Hajut.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja