MEDIJI OPLELI PO SVETSKOJ ELITI: LICEMERI! Pričaju o klimi, a dolaze privatnim avionima u Davos! BAŠ IH BRIGA ZA ZAGAĐENJE!
Foto: AP

REKORDNI BROJ PRIVATNIH LETELICA

MEDIJI OPLELI PO SVETSKOJ ELITI: LICEMERI! Pričaju o klimi, a dolaze privatnim avionima u Davos! BAŠ IH BRIGA ZA ZAGAĐENJE!

Planeta -

Svetski lideri pričaju o klimi, ali ona eliti nije izgleda bila na umu kada su masovno došli privatnim avionima na raspravu u Davosu.

Izvršni direktori mnogih kompanija i svetski lideri tvrde da su zabrinutiji nego ikad kada je reč o klimatskim promenama, ali ih to nije sprečilo da zakupe ili dođu privatnim avionima, i to ove godine u rekordnom broju.

Praktičnost i udobnost privatnog aviona u odnosu na komercijalne letove izgleda da nadmašuje bilo kakvu zabrinutost zbog prevelike emisije štetnih gasova.

Svetski mediji pišu da je oko 1.500 letova privatnim avionima planirano za nedelju Svetskog ekonomskog foruma u švajcarskim Alpima, iako je upravo avio-saobraćaj identifikovan kao jedan od klimatskih problema.

Većina učesnika stiže u Davos automobilom ili vozom, posle izlaska na primer sa aerodroma kao što je onaj u Cirihu, ali mnogi direktori i vladini lideri unajmljuju helikoptere da uštede vreme.

Navodi se i da tražnja za privatnim letovima u nedelji foruma nije nigde tolika, odnosno da se, primera radi, ni u toku Lige šampiona ne leti toliko.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track