Najnovije vesti

RASTE BROJ ŽRTAVA U BRAZILU: Izvučena 34 tela ispod blata koje se obrušilo posle pucanja brane! Evakuisana sela u strahu od nove katastrofe! (VIDEO)
Foto: Printscreen YT

horor

RASTE BROJ ŽRTAVA U BRAZILU: Izvučena 34 tela ispod blata koje se obrušilo posle pucanja brane! Evakuisana sela u strahu od nove katastrofe! (VIDEO)

Planeta

Broj poginulih posle pucanja brane na jugoistoku Brazila porastao je na 34, a spasioci očekuju da će pronaći još tela, saopštile su danas brazilske vlasti.

Zvaničnici vatrogasno-spasilačke službe objavili su najnovije podatke o poginulima nakon višečasovne protrage pri čemu su spasioci kopali više metara ispod mulja, dok je kiša gotovo neprestano padala.

Vlasti su saopštile i da su 23 osobe prebačene u bolnicu.

Prethodno danas su zvaničnici saopštili da se 300 ljudi vodi kao nestalo nakon što je u petak pukla rudarska brana na jugoistoku Brazila.

Posle pucanja brane, poplavljeno je područje u blizini naselja Vilja Ferteko, što je izazvalo strah od širenja toksičkog otpada i mogućeg zagađenja životne sredine.

U trenutku pucanja brane, stotine radnika nalazilo se u kafeteriji koja je ostala zatrpana muljem i vodom.

Spasilački timovi u akciji spasavanja koriste mašine za kopanje zemlje, a guverner brazilske pokrajine Minas Geraiš u kojoj se brana nalazi rekao je da su male šanse da se iko od radnika pronađe živ.

Za sada nije poznato šta je uzrokovalo pucanje brane.

Iz predostrožnosti stanovnici okolnih sela su evakuisani. Rudarska brana izgrađena je 1976. godine i bila je jedna od nekoliko u tom području koja se koristila za čuvanje ostataka iz rudnika.

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro izjavio je da je to "ozbiljna tragedija" i najavio da će doputovati u tu oblast, kao i ministri za zaštitu životne sredine, rudarstvo i regionalni razvoj.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen Tweet

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...