TRAMP PRIHVATIO POZIV NENSI PELOSI: Govor o stanju nacije 5. februara
Foto: EPA

KONAČNO

TRAMP PRIHVATIO POZIV NENSI PELOSI: Govor o stanju nacije 5. februara

Planeta -

VAŠINGTON - Predsednik SAD Donald Tramp prihvatio je poziv predsedavajuće Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi da govor o stanju nacije održi 5. februara.

Tramp je u pismu Pelosijevoj naveo da je za njega "velika čast" da prihvati poziv da iduće nedelje govori na zajedničkoj sednici oba kongresna doma.

"Imamo veliku priču da ispričamo i, takođe, velike ciljeve da postignemo", naveo je Tramp u pismu.

Nensi Pelosi je pismo u kome Trampa poziva da govor održi 5. februara uputila u ponedeljak. Pelosijeva je u pismu navela da je tog dana razgovarala s Trampom i da su se dogovorili o novom datumu.

"U našem današnjem razgovoru saglasili smo se da to bude 5. februar", napisala je ona.

Tramp je prvobitno planirao da govor održi 29. januara, ali je to bilo odloženo zbog delimične finansijske blokade američke federalne vlade. U međuvremenu su Bela kuća i Kongres u petak postigli dogovor o načinu da se finansiranje vlade odblokira, što je i bio uslov koji je Nensi Pelosi postavila da bi se predsedniku omogućilo da govor o stanju nacije održi u Kongresu.

Još je potrebno da Predstavnički dom i Senat usvoje rezoluciju kojom pozivaju predsednika da održi govor na zajedničkoj sednici ta dva doma Kongresa SAD.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track