MADURO OPTUŽIO AMERIKU ZA PUČ: Američke sankcije su nelegalne, nemoralne i kriminalne! Donalde Trampe, dalje ruke od Venecuele! (VIDEO)
Foto: EPA

OPTUŽBE

MADURO OPTUŽIO AMERIKU ZA PUČ: Američke sankcije su nelegalne, nemoralne i kriminalne! Donalde Trampe, dalje ruke od Venecuele! (VIDEO)

Planeta -

KARAKAS - Predsednik Venecuele Nikolas Maduro optužio je SAD da su organizovale puč u njegovoj zemlji i najavio je pravne mere pošto je administracija američkog predsednika Donalda Trampa uvela sankcije venecuelanskoj državnoj naftnoj kompaniji.

"Trampe, ti si odgovoran za nasilje koje bi moglo da izbije u Venecueli... Krv koja bi mogla da se prospe je na tvojim rukama, predsedniče Donalde Tramp", izjavio je on.

"Donalde Trampe, dalje ruke od Venecuele!", poručio je Maduro. Predsednik Venecuele je opozicionara Huana Gvaidu, kog SAD smatraju legitimnim venecuelanskim vođom, nazvao američkom marionetom. Što se tiče američkih sankcija, kazao je da su "nelegalne, unilateralne, nemoralne i kriminalne".

"Dao sam instrukcije predsedniku kompanije PDVSA da preduzme političke i pravne akcije na američkim i svetskim sudovima", rekao je Maduro na državnoj televiziji.

Trampova administracija juče je uvela sankcije venecuelanskoj državnoj naftnoj kompaniji. Mere imaju za cilj i jačanje pozicije glavnog Madurovog rivala, opozicionog lidera Huna Gvaida kojeg je Trampova administracija prošle nedelje priznala za legitimnog vođu Venecuele.

Sankcijama će biti zamrznuta imovina kompanije PDVSA na teritorijama pod jurisdikcijom SAD i zabranjeno Amerikancima da posluju s njom.

Kurir.rs/Beta/Sputnjik

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track