ČIKAGO GORI OD ANTARKTIKA: Panika na američkom srednjem Zapadu, očekuje se udar POLARNE HLADNOĆE, biće -50 stepeni! (VIDEO, FOTO)
Foto: AP

surovo

ČIKAGO GORI OD ANTARKTIKA: Panika na američkom srednjem Zapadu, očekuje se udar POLARNE HLADNOĆE, biće -50 stepeni! (VIDEO, FOTO)

Planeta -

Gradovi na američkom Srednjem zapadu otvorili su danas skloništa za ugroženo stanovništvo, jer se tamo temperatura spustila na minus 18 Celzijusovih stepeni.

Regionalne vlade su zatvorile na stotine škola, a avioprevoznici su otkazali više od 1.000 letova, preneo je Rojters.

1 / 3 Foto: AP

Srednji zapad očekuju večeras najniže temepratuje koje će uz faktor vetra davati osećaj da je minus 46 stepeni na području Čikaga i severnog Ilinoisa, saopštila je Nacionalna meteorološka služba.

U Viskonsinu je prognozirano 60 centimetara snega, a u Ilinoisu 15 centimetara. Arktički vazduh doneo je rekordno niske temeperature od Dakote preko Mejna južno sve do Alabame i Džordžije.

U Vašingtonu, Alabami i Misisipiju, takođe, se očekuje sneg, dok se u centralnim delovima Džordžije očekuje pet centimetara snega i ledena kiša.

Guverner Džordžije Brajan Kemp zatvorio je vladine kancelarije u 35 okruga kao i škole širom države.

Delta er lajns Ink. sa sedištem u Atlanti otkazao je juče 170 letova na Hartsfild-Džekson međunarodnom aerodromu, a takođe, danas je otkazana i polovina letova na Midvej međunarodnom aerodromu u Čikagu.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja