AMERIČKI POLICAJAC OPTUŽEN ZA UBISTVO IZ NEHATA: Zaigrao ruski rulet sa koleginicom, evo koji potez je bio koban (VIDEO)
Foto: St. Louise Police, AP

tuga

AMERIČKI POLICAJAC OPTUŽEN ZA UBISTVO IZ NEHATA: Zaigrao ruski rulet sa koleginicom, evo koji potez je bio koban (VIDEO)

Planeta -

Policajac iz Sent Luisa optužen je za ubistvo iz nehata, jer je navodno, upucao koleginicu policajku dok su igrali "ruski rulet".

Natanijel Hendren (29) upucao je partnerku Kejtlin Aliks (24) u stanu u Misuri sitiju u ranim jutarnjim satima u četvrtak, saopšteno je iz policije Sent Luisa.

Iz kancelarije Okružne tužiteljke Kim Gardner kao verovatan uzrok smrti navedena je smrtonosna igra, koja je navodno dovela do ubistva.

Aliks i Hendren su se navodno igrali oružjem kada je policajac izvukao revolver.

"Optuženi je ispraznio cilindar revolvera, a onda ubacio jedan metak nazad u cilindar. Potom ga je okrenuo i nanišanio u stranu i povukao obarač", navedeno je u saopštenju.

Pištolj nije opalio. Potom je, Aliks uzela pištolj, naciljala u Hendrena i povukla obarač. Pištolj ponovo nije opalio.

foto: St. Louise Police

"Hendren je ponovo uzeo pištolj i naciljao na oštećenu i povukao obarač. Pištolj je ovog puta opalio, pogodivši žrtvu u grudi", navedeno je u policijskom izveštaju.

Drugi policajac, koji je takođe bio prisutan dok se sve dešavalo kazao je istražiteljima da je upozoravao Aliks i Hendrena da se ne igraju oružjem i podsećao ih na činjenicu da su policajci. On je bio na izlazu kad se začuo fatalni pucanj.

foto: AP

Dvojica muškaraca odvezla su policajku Aliks u bolnicu, gde je preminula. Obojica su u vreme pucnjave bila na dužnosti. Policijski komesar Džon Hajden nije želeo da komentariše zbog čega se trojka okupila u stanu jednog od njih.

Policajka Aliks, vojni veteran, bila je udata, a radila je kao patrolni policajac. Ona u vreme smrti nije bila na dužnosti, ali je otišla do stana, gde se sastala s dvojicom kolega, piše Independent.

Policija je odmah pokrenula istragu, a obojica policajaca su upućena na

plaćeno odsustvo.

Policijski komesar je u četvrtak događaj okarakterisao kao "slučajnu paljbu iz vatrenog oružja".

Policija Sent Luisa saopštila je i da je optužba sa kojom je policija u petak izašla u javnost "rezultat obećanja koje je komesar dao porodici srtradale Aliks, kazavši da će provesti "detaljnu i kompetentnu istragu".

Kurir.rs/Faktor.ba

Foto: AP/St Louise police

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track