RUSIJA UPOZORAVA NA PODMUKLI PLAN: Beli šlemovi spremaju nov HEMIJSKI NAPAD u Siriji!
Foto: AP

TERORISTI NE MIRUJU

RUSIJA UPOZORAVA NA PODMUKLI PLAN: Beli šlemovi spremaju nov HEMIJSKI NAPAD u Siriji!

Planeta -

Pripadnici organizacije Hejat Tahrir el Šam aktivno povećavaju svoje snage u blizini kontakt-linije u zoni deeskalacije Idlib, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Napetost oko zone eskalacije Idlib ne opada. Teroristi Nusrine (Nusra front) alijanse Hejat Tahrir el Šam ne samo da svakodnevno granatiraju obližnja naselja, već i aktivno koncentrišu snage u blizini kontakt-linije sa sirijskim vladinim snagama", istakla je Zaharova na redovnom brifingu.

Ona navodi da ozbljno zabrinjavaju "izveštaji da teroristi ne odustaju od pokušaja lažiranja upotrebe hemijskog oružja protiv civila".

"Prema dostupnim informacijama, grupa aktivista ozloglašene pseudohumanitarne organizacije Beli šlemovi pripremila je neophodnu opremu za snimanje takvih provokativnih akcija u nekoliko bolnica u Idlibu", precizirala je portparolka.

foto: Printscreen Twitter/@Gjoene

Zaharova je podsetila da je u proteklih pet meseci zabeleženo više od hiljadu slučajeva narušavanja režima prekida borbenih dejstava od strane terorista u zoni deeskalacije Idlib.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track