PLUTAJUĆI DŽIN! OVO ĆE BITI NAJVEĆA JAHTA NA SVETU: Biće dugačka 229 metara, koštaće 680 miliona evra, a evo po čemu će još biti JEDINSTVENA! (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen Instagram

čudo

PLUTAJUĆI DŽIN! OVO ĆE BITI NAJVEĆA JAHTA NA SVETU: Biće dugačka 229 metara, koštaće 680 miliona evra, a evo po čemu će još biti JEDINSTVENA! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Najveća privatna jahta ikada napravljena biće dugačka 229 metara, što otprilike odgovara dužini dva fudbalska terena ili 24 autobusa parkirana jedan do drugog.

To znači da će "Projekat Valkira" od 680 miliona evra oboriti rekord koji drži superjahta "Azam", u vlasništvu predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata Halife bin Zajeda al Nahjana.Azam, koja se može pohvaliti dužinom od 180 metara.

1 / 4 Foto: Printscreen Instagram

Plutajući džin će primati čak 52 gosta i 92 člana posade, a cela jedna paluba biće samo za vlasnika.

Jahta će moći da dostigne brzinu od 25 čvorova i imaće kockarnicu, pozorišta, restorane, pa čak i umetničke galerije. Projekat je delo južnokorejskog dizajnera Čulhuna Parka (36), koji je u okviru studija osam meseci radio s dizajnerom jahti "Palmer Johnson".

Bod će biti napravljen od aluminijuma i specijalne strukture ugljeničnih vlakana. Park kaže da je primetio da su jahte uglavnom bele boje i imaju oblik svadbene torte, te da je zbog toga odlučio da osmisli drugačiju jahtu.

"Pokušao sam da promenim spoljašnji izgled strukture i kreiram oblike koji nisu pravolinijski.

Zbog toga se čini da su komponente pomerene i iskrivljene", objašnjava autor projekta.

Kurir.rs/Dejli mejl

Foto printscreen Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track