DEČAK PRETRPEO PAKAO ZBOG PREZIMENA TRAMP: Evo kako mu se predsednik SAD odužio (VIDEO)
Foto: AP, Screenshot

nisu rođaci

DEČAK PRETRPEO PAKAO ZBOG PREZIMENA TRAMP: Evo kako mu se predsednik SAD odužio (VIDEO)

Planeta -

Džošua Tramp iz Delavera nije u rodu sa predsednikom Donaldom Trampom. Njegovi roditelji kažu da ga drugi učenici u razredu zbog prezimena zovu "idiotom" i govore mu da je "glup".

Međutim, on je jedna od 17 osoba koje su posebno pozvali predsednik i prva dama na govor o stanju nacije.

Njegovi roditelji, Megan Tramp i Bobi Berto, rekli su u decembru za televiziju WPVI, ispostavu ABC-a, da je zlostavljanje počelo 2015. kada je predsednik Tramp objavio da će se kandidovati na izborima.

Kada su otkrili što se događa, roditelji su ga ispisali iz škole i godinu dana školovao se kod kuće. Nakon toga je krenuo u novu školu i oni su se nadali da tamo neće biti zlostavljan, ali se vršnjačko nasilje nažalost nastavilo.

"Rekao je da mrzi sebe i svoje prezime te da je stalno tužan i da više ne želi tako da živi", rekla je tada njegova majka.

U saopštenju Bele kuće se navodi da iako je Džošua žrtva zlostavljanja zbog toga što ima isto prezime kao i predsednik, "on je zahvalan prvoj dami i porodici Tramp na njihovoj podršci".

Među osobama koje su posebno pozvali predsednik i prva dama takođr je preživeli pucnjave u sinagogi u Pitsburgu, mlada žena koja se oporavlja od dugoročne zavisnosti, i porodica para ubijenog u pucnjavi prošlog meseca za koju je navodno odgovoran ilegalni imigrant.

Kurir.rs/Dnevnik.hr

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track