ŠOK DOKUMENTARAC OTKRIVA: Kraljica Elizabeta na vest o smrti princeze Dajane reagovala OVIM PITANJEM (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube, Profimedia

dramatično

ŠOK DOKUMENTARAC OTKRIVA: Kraljica Elizabeta na vest o smrti princeze Dajane reagovala OVIM PITANJEM (VIDEO)

Planeta -

Kraljica Elizabeta je bila jedna od prvih osoba koje su bile obaveštene da je "narodna princeza" umrla u sudaru u Parizu 31. avgusta 1997. godine.

Ona je u trenutku kad su stigle šokantne vesti bila u Balmoralu sa svojim sinom, princom Čarlsom, i unucima Vilijamom i Harijem.

Dajana je bila na odmoru sa svojim dečkom Dodijem al Fajedom kada je njihov automobil udario u stub u tunelu u Parizu.

Ipak, istraga je utvrdila da je par "doživeo nesreću" zbog "grubog i nemarnog ponašanja" njihovog pijanog vozača Anrija Pola.

Ali, dokumentarni film otkriva da je kraljica, u trenutku kada joj je rečeno da je Dajana poginula, upitala da li je u posredi ubistvo.

Kraljevski biograf Ingrid Sevard kaže: "Kraljica je izašla iz svoje spavaće sobe, držeći bocu tople vode, i njena prva reakcija bila je kao da je neko podmazao kočnice".

Dokumentarac, u kom novinar Džeremi Pakman istražuje živote Čarlsa, Ane, Endrua i Edvarda u dve epizode, takođe čuje kako se Čarls "apsolutno raspao" nakon što mu je javljena vest o Dajaninoj smrti.

"Odmah je znao da je to strašno, da će ga kriviti za smrt Dajane", kaže autorka Tina Braun. Takođe će biti otkriveno kako su kraljica i Čarls odlučili da ne probude mlade prinčeve i kažu im strašne vesti do sledećeg jutra. Novinar i prijatelj Dajane, Ričard Kej tvrdi: "Kraljičin stav je bio da su dečaci glavni prioritet".

Ali u dokumentarac se tvrdi da su se kraljica i Čarls posvađali kako će Dijanino telo biti vraćeno u Veliku Britaniju. Princ od Velsa je želeo da putuje u Francusku u kraljevskom avionu kako bi vratio telo svoje bivše žene, ali kraljica je rekla ne.

"Ovo je bio iznenađujući i hrabar potez. On je bio bivši muž, nije imao pravo da bude tu osim kao otac svojih sinova", kaže Ričard.

"Čarls se jače borio za Dajanuu nego što se ikada borio za nju u životu". Čarls je odbio da se povinuje i na kraju je kraljica pristala da dozvoli njegov zahtev.

Nekadašnji batler princeze Dajane, Pol Barel tvrdi da je Čarls bio potresen (zbog Dajanine smrti). "To je žena koju je voleo na svoj način", tvrdi on.

Kurir.rs/Daily star

Foto: YT printscreen/Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track