GO ČISTI KUĆE I MLATI PARE! Samo nosim rukavice i ništa više, a većina klijenata mi PRAVI DRUŠTVO DOK RADIM! Imam svoj cilj i sve ću uraditi da uspem! (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube

I ODLIČNO ZARAĐUJE!

GO ČISTI KUĆE I MLATI PARE! Samo nosim rukavice i ništa više, a većina klijenata mi PRAVI DRUŠTVO DOK RADIM! Imam svoj cilj i sve ću uraditi da uspem! (VIDEO)

Planeta -

Danijel Ejtken (26) iz Brajtona, Velika Britanija, pre samo dva meseca otvorio je firmu - i posao mu cveta.

Bivši građevinski radnik sad na radnom mestu nosi samo zaštitne rukavice, dok pažljivo sprema i pere po tuđim kućama - go ko od majke rođen.

Danijel je napravio prostu računicu i shvatio da nikad neće zaraditi dovoljno da kupi kuću ako ostane građevinski radnik. Razmišljao je šta da radi i otvorio na Fejsbuku stranicu na kojoj nude profesionalne usluge kao čistač. Kaže da je svestan da je to prilično beznačajan posao, ali da je video da postoji rupa na tržištu, pa je rešio da se oproba. Usluge naplaćuje 30 funti po satu i prezadovoljan je.

"Počeo sam da radim pre samo dve sedmice kao goli čistač, a već sada je očigledan potencijal za zaradu. U jednoj sedmici sam spremio šest kuća i, iako sam go, ne osećam se čudno", ispričao je on za Dejli mejl.

"Dosad su se svi moji klijenti pobrinuli da budu kod kuće kad dođem da spremam, a znaju i da me prate iz sobe u sobu i razgovaraju sa mnom dok čistim, što je u redu jer sam dobar u multitaskingu", priča on. Kaže da se nada da je u sledećih nekoliko godina dovoljno uštedeti da izgradi sopstveni dom jer se na osnovu ove prve dve nedelje nada da će mu posao ići sve bolje. Priznaje da ima mnogo samopouzdanja, a da su ga do sada angažovali podjednako muškarci i žene srednjih godina.

"Bukvalno dođem u njihovu kuću sa sredstvom za čišćenje, metlom i sitnicama, skidam odeću i počinjem smenu. Ne smeta mi da to radim, a ni da reklamiram svoj posao, siguran sam da to nije ništa što nisu i pre videli", rezonuje on.

"Moji prijatelji misle da je to što radim smešno, ali ja ostajem profesionalan i uvek se pobrinem da su kuće mojih klijenata besprekorno čiste", priča Danijel. On je takođe i terapeut na dodir, u šta spada i maženje stranaca za 45 funti na sat, što je stavio u dodatnu ponudu svojim klijentima.

"Cilj profesionalnog maženja je pravljenje društva, što radim potpuno obučen. Klijenti su i muškarci i žene, a i mnogo sam naučio o Bregzitu mazeći starije muškarce", objašnjava on. Angažuju ga usamljeni ljudi koji nemaju fizički kontakt s drugima, pa se bez ljudskog dodira osećaju izolovano.

foto: Printscreen YouTube

"Moj san je da imam svoju kuću i za to sam spreman da uradim sve, naravno u okviru nekih granica", zaključuje Danijel.

Prošle godine Fimejl (Femail) je pisao da preduzeće "Goli čistači" (Naturist Cleaners) ne zapošljava vitke i mlade jer klijenti najviše vole "žene zrelijih godina i punije inije". Oni zapošljavaju oko 300 profesionalih spremača koji rade goli golcati. Zarađuju 30-45 funti na sat, a pravila firme su stroga: klijenti ne smeju ni da ih pipnu.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Printscreen YouTube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track