PREŽIVELA HOLOKAUST, A UBIJENA ZBOG SIĆE: Narkoman ubio staricu (100) na gnusan način, a ono što je rekla pred smrt, mnogima je nezamislivo (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

UŽASAN ZLOČIN

PREŽIVELA HOLOKAUST, A UBIJENA ZBOG SIĆE: Narkoman ubio staricu (100) na gnusan način, a ono što je rekla pred smrt, mnogima je nezamislivo (VIDEO)

Planeta -

Zofija Kačan (100) krenula je je jednog jutra u crkvu u engleskom Derbiju kada ju je napao heronski zavisnik Artur Vaskievic.

Hteo je da joj ukrade torbicu i tom prilikom joj je slomio vrat.

Zločin se dogodilo u maju prošle godine, a sada ga je porota jednoglasno proglasila krivim za ubistvo iz nehata i pljačku posle samo dva sata većanja. Optuženi nije pokazivao nikakve emocije u sudnici.

Obraćajući se poroti, sudija je rekao: "Kazna će neizbežno biti dugotrajna zatvorska kazna. To dobro zna gospodin Vaskievic".

Zofija Kačan, rođena u Poljskoj, koja je preživela nacistički logor tokom Drugog svetskog rata, pretrpela je višestruke povrede, uključujući prelom vrata i jagodice, kada ju je napao na ulici u Normantonu. Umrla je od upale pluća u bolnici 6. juna, a to stanje je bilo izazvano povredama koje je zadobila u napadu.

Vaskievica su snimile kamere kako usporava automobilom kada je ugledao ranjivu ženu. Napao ju je jer mu je hitno bilo potrebno 20 funti kako bi kupio heroin od dilera.

Pretukao ju je i bacio na zemlju, uzeo novac iz tašne, pa seo u kola i odvezao se odatle, ostavivši povređenu ženu na ulici.

Policija je uhapsila Vaskievica, koji je takođe rođen u Poljskoj, nakon što je njegov otisak prsta nađen na jednom računu u njenoj tašni koju je bacio na put. Pobegao je iz grada i sakrio se ispod kreveta u majčinoj kući u Londonu kako bi pokušao da izbegne hapšenje. Njegove komšije kažu da je toliko očajnički tražio novac.

Prijatelji Zofije Kačan kažu da se ona u bolnici molila za dušu svog napadača.

"Molila je za oproštaj svom ubici", rekla je Anja Skritek, njena prijateljica, koja ju je našla na ulici nakon napada.

Kurir.rs/Telegraph.co.uk Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja