Egipćani Klintonovoj skandirali "Monika" i gađali je paradajzom

luckasti demonstranti

Egipćani Klintonovoj skandirali "Monika" i gađali je paradajzom

Planeta -
Demonstranti su izvikivali "Monika, Monika" i "Klintonova odlazi", prenosi AFP

KAIRO - Demonstranti u Egiptu danas su gađali paradajzom američku državnu sekretarku Hilari Klinton i izrugivali joj se povicima "Monika, Monika".

Ti uzvici, koji se odnose na skandal sa stažistkinjom Bele kuće Monikom Levinski, u vreme kada je predsednik bio suprug šefice američke diplomatije Bil Klinton, čuli su se ispred konzulata SAD u Aleksandriji, koji je Klintonova posetila povodom ponovnog otvaranja. Demonstranti su izvikivali "Monika, Monika" i "Klintonova odlazi", prenosi AFP izjavu jednog egipatskog bezbednosnog zvaničnika. Oni su bacali paradajze, cipele i boce na kolonu vozila u kojoj je bila Klintonova, pod zaštitom egipatske policije.

Američki zvaničnici su rekli da vozilo Klintonove nije pogođeno. Protesti su po svoj prilici posledica sumnji nekih u Egiptu da su SAD pomogle Muslimanskoj braći da pobede na prvim izborima održanim nakon svrgavanja Hosnija Mubaraka, navodi AFP. Konzulat u najvećoj egipatskoj luci bio je zatvoren 1993. godine, zbog kresanja budžeta."Želim da budem jasna da se SAD u Egiptu ne bave izborom pobednika i gubitnika, čak i kad bismo mogli", rekla je Klintonova prilikom otvaranja konzulata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track