ZEMAN NEĆE AMERIČKE RAKETE U ČEŠKOJ: Poručio bih Amerikancima da manje popuju, a više slušaju
Foto: EPA

PORUKA

ZEMAN NEĆE AMERIČKE RAKETE U ČEŠKOJ: Poručio bih Amerikancima da manje popuju, a više slušaju

Planeta -

PRAG - Predsednik Češke Miloš Zeman odbio je u intervjuu češkim medijima ideju da se američke rakete razmeste u Češkoj .Zeman je rekao da se protivi toj ideji iako razume strahove Poljaka od Rusije, a američkoj administraciji je poručio da bi bilo bolje "da manje popuje, a više sluša".

"Budimo uviđavni, zato što Poljaci sa Rusijom imaju dugoročno istorijsko negativno iskustvo, nekada bih rekao da je to čak fobija, ali neka. Tamo to razumem. U slučaju Češke za to ne vidim nikakav razlog. Shvatite da je danas svet još manje bezbedan nego što je bio zato što je, osim trgovinskog rata između Amerike i Kine, izbio trgovinski rat između Amerike i Evropske unije", kazao je sinoć Zeman govoreći o američkim raketama u Evropi u redovnom nedeljnom intervjuu za privatnu češku TV Barandov.

Predsednik Zeman kaže da je izgubio nadu da će se sastati s Donaldom Trampom jer je predsednik SAD u posetu Vašingtonu početkom marta pozvao češkog premijera Andreja Babiša umesto svog kolege.

"Pošto sam saslušao govor potpredsednika SAD Majkla Pensa na konferenciji o bezbednosti u Minhenu, moja poruka bi bila manje pristojna. Nastojte manje da popujete, a više da slušate druge", objasnio je češki predsednik šta bi bila poruka Češke SAD da je on pozvan u Belu kuću.

Kurir.rs/Beta

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja