KAKO JE KIM NADIGRAO TRAMPA: Američki mediji analiziraju ko je pobednik posle samita dva lidera, predsednik SAD svakako nije (FOTO, VIDEO)
Foto: AP/ Evan Vucci

diplomatija

KAKO JE KIM NADIGRAO TRAMPA: Američki mediji analiziraju ko je pobednik posle samita dva lidera, predsednik SAD svakako nije (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Samit lidera SAD i Severne Koreje Donalda Trampa i Kim Džong-una, završen je bez očekivanog sporazuma, mnogi bi rekli - nerešeno.

Po objašnjenu Trampa, njegov sagovornik je odbio da se saglasi sa zahtevima američke strane, koja zbog toga nije prostala na ukidanje sankcija.

Ipak, kako prenosi Foks njuz Kim je ovde dobio više. Pre svega pokazao je odlučnost na koju će Tramp morati da računa u budućnosti, a zatim uspeo je da najmoćnijeg čoveka na svetu ubedi da dva puta za mesec dana dođe u Aziju.

Tramp je ostavio otvorena vrata za dalje pregovore, što takođe odgovara Kimu. Predsednik SAD je uspeo da umanji podršku sankcijama Pjongjangu u Kini i Južnoj Koreji, a Kim Džong-un je obećao da će zadržati moratorijum na nove nuklearne testove.

Severnokorejski mediji, procenjuje se, i dalje se uzdržavaju od kritikovanja Trampa direktno i umesto njega fokusiraju se na Majkla Pompea ili Džona Boltona.

Tramp je makar i nesvesno pomogao Kimu da se utvrdi kao svetski lider. On je uspeo i u Hanoju, kao i u Singapuru da predstavi sebe kao običnog čoveka, čak je snimljen i kako puši.

Kurir.rs/Fox news Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track