Najnovije vesti

PENTAGON U ŠOKU: Izračunali  VREME DOLETA RUSKIH RAKETA do SAD i shvatili da nemaju čime da ih ZAUSTAVE! (VIDEO)
Foto: EPA

MOGU SAMO DA SE MOLE

PENTAGON U ŠOKU: Izračunali VREME DOLETA RUSKIH RAKETA do SAD i shvatili da nemaju čime da ih ZAUSTAVE! (VIDEO)

Planeta

Rusija raspoređuje nenuklearno oružje koje može da pogodi mete u unutrašnjosti SAD, izjavio je komandant vazdušno-kosmičke odbrane Severne Amerike, general Terens O’Šonesi.

Prema proračunima generala, vreme doleta ruske hiperzvučne rakete „Avangard“ do Severne Amerike bi trebalo da iznosi 15 minuta i ona je dovoljno brza da probije protivraketnu odbranu SAD.

O’Šonesi je tokom svog govora u Senatu nabrojao najopasnije nove tipove ruskog naoružanja za SAD. Između ostalog, on je pomenuo ruske bombardere Tu-160 i Tu-95 i ruske rakete dalekog dometa.

General je istakao da su ruske podmornice klase „Severodvinsk“ mnogo tiše i smrtonosnije od ranijih generacija ruskih podmornica. Komandant vazdušno-kosmičke odbrane Severne Amerike je visoko ocenio sposobnosti raketnih sistema „Kalibar“.

Prema njegovim rečima, oni su veoma precizni u napadima na kopnene snage i prete američkim severnim obodima. Prema O’Šonesijevom mišljenju, najozbiljniju pretnju po SAD u ovom trenutku predstavljaju ruski nuklearne i nenuklearne rakete i sajber napadi.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto EPA

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...