TRAMP OPTUŽIO DEMOKRATE: Ovo je najveća zloupotreba vlasti u istoriji!
Foto: AP / Jacquelyn Martin

zbog pokretanja istraga

TRAMP OPTUŽIO DEMOKRATE: Ovo je najveća zloupotreba vlasti u istoriji!

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp danas je optužio demokrate za "najveću zloupotrebu vlasti u istoriji" SAD zbog pokretanja niza parlamentarnih istraga vezanih za njega.

"Demokrate vrše opstrukciju pravde. Oni se bacaju u veliki očajnički krstaški rat u potrazi za zločinom dok je pravi zločin to što rade demokrate i to što su uradili", napisao je Tramp u Tviter poruci i dodao velikim slovima "Uznemiravan predsednik".

Odbor za pravna pitanja Predstavničkog doma američkog Kongresa, pokrenuo je juče obimnu istragu protiv predsednika SAD Donalda Trampa, njegove Bele kuće, izbornog štaba i kompanija, poslavši zahteve da dostave dokumenta 81 osobi povezanoj sa Trampom i njegovim saradnicima.

Demokrate imaju većinu u Predstavničkom domu. Između ostalih, tražena su dokumenta od dva Trampova sina Erika i Donalda mlađeg kao i od njegovog zeta Džareda Kušnera.

Predsedavajući tog odbora, demokrata Džerold Nejdler rekao je da će istraga biti usmerena na moguću opstrukciju pravde, korupciju i zloupotrebu ovlašćenja.

Tri odbora Predstavničkog doma američkog Kongresa zatražila su od Bele kuće i Stejt departmenta informacije o privatnim razgovorima predsednika SAD i Rusije, Donalda Trampa i Vladimira Putina. Tramp i Putin su razgovarali u četiri oka više od dva sata na samitu u Helsinkiju u julu prošle godine, u prisustvu prevodilaca.

Tramp je juče kada je objavljeno pokretanje ovih istraga rekao da je to prevarantski potez ali da će on sarađivati sa svim tekućim istragama.

Kurir.rs / Beta

Foto: AP / Jacquelyn Martin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track