BIĆE KRVI DO KOLENA: Slom kalifata je blizu, ali neveste džihada najavljuju jezivu osvetu!
Foto: Youtube/Printscreen

uopšte se ne kaju

BIĆE KRVI DO KOLENA: Slom kalifata je blizu, ali neveste džihada najavljuju jezivu osvetu!

Planeta -

Baguz, poslednje uporište džihadista Islamske države, nalazi se pred padom, a hiljade civila su evakuisane u izbegličke logore širom Sirije.

Među civilima nalaze se i žene džihadista koje i dalje šire svoj radikalni islam.

"Osvetićemo se, biće krvi do kolena. Možda smo otišli, ali biće novih osvajanja u budućnosti", izjavila je jedna žena pokrivenog lica, za koju se strahuje da je jedna među hiljadama fanatika koji su napustili Baguz i predali se kurdskoj vojsci koju podržava SAD, ali se nisu pokajali.

Ne može se tačno proceniti broj fanatika koji se nalazi u kampovima. Za samo 48 sati, iz Baguza je stiglo 12.000 ljudi.

"Islamska država ostaje ovde!", uzviknulo je uglas deset žena na mestu u okolini Baguza gde su stacionirane koalicione snage, upirući prstom u nebo, simboličan gest kojim islamski ekstremisti ukazuju na postojanje jednog jedinog Boga.

Napuštajući poslednje uporište Islamske države, mnoge žene rekle su novinarima da će i dalje vaspitavati decu u skladu sa ideologijom Islamske države.

"Kalifat neće propasti zato što je duboko ukorenjen u srcima i umovima naše dece. Islamska Država će i dalje postojati zato što su dečaci obučeni da se bore od malih nogu", kaže ova žena.

Neki civili su kamenjem gađali kamere onih koji su pokušavali da ih snime, a bradati muškarac s povređenom nogom je rekao:

"Predao sam se zbog povrede. Od početka sam u Islamskoj državi", kaže.

Podsetimo, džihadistkinje su već prouzrokovale mnogo problema ostalim izbeglim ženama. Vikale su im da su nevernice, gađale ih kamenjem, a čak su im zapalile i nekoliko šatora. Zbog toga su radnici izbegličkog centra u okolini Baguza bili primorani da tzv. neveste džihada odvoje od ostalih žena.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja