Najnovije vesti

BAJDEN UDARA NA TRAMPA: Bivši potpredsednik SAD se kandiduje za Belu kuću!
Foto: AP

mediji

BAJDEN UDARA NA TRAMPA: Bivši potpredsednik SAD se kandiduje za Belu kuću!

Planeta

Bivši potpredsednik SAD Džozef Bajden namerava da se kandiduje za predsednika države 2020. godine, piše list Hil, pozivajući se na neimenovanog kongresmena iz Demokratske partije.

Prema rečima tog kongresmena, Bajden (76) mu je u telefonskom razgovoru saopštio da namerava da se bori za predsedničku kandidaturu u Demokratskoj partiji. Kao potvrdu svojih reči, kongresmen je listu Hil dostavio audio-snimak razgovora sa političarom.

Tokom razgovora Bajden je predložio članu Kongresa sastanak kako bi razgovarali o strategiji predizborne kampanje i zatražio od njega podršku. Nije poznato kada će bivši potpredsednik SAD zvanično saopštiti da namerava da uđe u predsedničku trku.

U januaru je saopšteno da je Bajden navodno rekao predstavnicima Demokratske partije da će se sigurno kandidovati za predsednika.

Svoju nameru da učestvuju na izborima javnosti su već saopštili senator Berni Sanders, bivši gradonačelnik San Antonija Džulijan Kastro, bivši kongresmen Džon Dileni, gradonačelnik Saut Benda Pit Batigig, član Predstavničkog doma Tulsi Gabard i ostali.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: AP

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...