RATOVAO U ČEČENIJI, HAPŠEN ZBOG VEZA SA ISLAMSKOM DRŽAVOM: Evo šta se zna o ubici iz tramvaja u Holandiji koji je u bekstvu! (FOTO)
Foto: AP / Police Utrecht

poznat policiji

RATOVAO U ČEČENIJI, HAPŠEN ZBOG VEZA SA ISLAMSKOM DRŽAVOM: Evo šta se zna o ubici iz tramvaja u Holandiji koji je u bekstvu! (FOTO)

Planeta -

Gokmen Tanis (37), rođen u Turskoj, koji je u bekstvu nakon što je u napadu u Utrehtu ubio 3 a ranio 9 ljudi poznat je holandskoj policiji od ranije kako zbog manjih tako i zbog ozbiljnijih slučajeva, uključujući i pucnjavu 2013. godine, javila je RTV Utreht.

Takođe, lokalni preduzetnik turskog porekla koji živi u Utrehtu je izjavio za BBC na turskom da je osumnjičeni za napad rođen 2. jula 1981. u Jozgatu u Turskoj, kao i da je ranije ratovao u ruskoj republici Čečeniji.

"Pre nekoliko godina je hapšen zbog veza sa Islamskom državom, ali je kasnije pušten. Nije se družio sa turskom zajednicom ovde, bio je povučen" rekao je on.

Pripadnici turske zajednice u Utrehtu u Holandiji komentarišu na društvenim mrežama da je Tanis ranije bio hapšen zbog silovanja, međutim portparol policije nije hteo da iznosi detalje da li je i zbog čega napadač imao dosije.

foto: EPA / ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Inače, policija je ranije opkolila i pretražila stambene zgrade u oblasti gde se napad dogodio, ali nikog anije uhapsila. Još nije poznato da li je Tanis delovao sam, ili je imao pomagače za ovaj očigledno teroristički napad.

foto: EPA / Evert Elzinga

Veliki broj policajaca je na ulicama, tri helikoptera kruže nad gradom, a policija je izdala upozorenje da građani ostanu u zatvorenom prostoru dok se napadač ne uhvati. Više pogledajte OVDE.

Kurir.rs / BBC

Foto: AP / Police Utrecht

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track