MOLITVA SPASLA DECU OD TORNADA: Mališani se skupili u crkvi i pevali pesme, oluja uništila sve sem te sobe (VIDEO)
ilustracija, Foto: AP

čudo

MOLITVA SPASLA DECU OD TORNADA: Mališani se skupili u crkvi i pevali pesme, oluja uništila sve sem te sobe (VIDEO)

Planeta -

Grupa dece iz vrtića je čudesno spasena tokom udara tormada u Kentakiju. Oni su se pribili jedni uz druge i pevali pesmu "Isus me voli" dok je tornado polomio krov na zgradi vrtiča.

Tornado koji je napravio haos u krugu od 8 kilometara, oštetio je svaku prostoriju u baptističkoj crkvi Maunt Sion, osim one u kojoj se okupilo 40 predškolaca i 10 članova crkvenog osoblja.

Dok je tornado harao tim područjem 14. marta, deca su se uplašila i članovi osoblja su pesmom pokušali da im umanje strah. Pesme su uključivale numere "Isus me voli" i "On ima ceo svet u svojim rukama". Zgrada stara 50 godina je izgubila veći deo krova, ali niko u zgradi nije povređen.

Mišel Rašing, direktor vrtića u crkvi, rekao je da je osoblje primilo upozorenje o tornadu i da je sprovelo svoj plan evakuacije, premeštanje dece i radnika u sigurnu sobu.

Nakon oluje, osoblje i učenici su saznali da je sve uništeno. Jedina nedirnuta soba bila je ona u kojoj su se deca i nastavnici sklonili.

Rašing tvrdi da je Bog pomogao da se svi drže u zgradi na sigurnom. Silvija Čeri, članica crkve, izjavila je za CBS Njuz: "Hvalimo Boga što niko nije povređen."

"Crkva nije zgrada, crkva je narod", rekao je pastor Ves Koner. "Zgrade se mogu obnoviti, i iskreno, Bog će nam pomoći".

Kurir.rs/Daily mail

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track