NOĆNI VUKOVI SA ZASTAVAMA SRBIJE I PODIGNUTA TRI PRSTA: Sećanje na žrtve NATO agresije, cveće i sveće u Moskvi! 200 bajkera pred ambasadom Srbije! (FOTO, VIDEO)
Foto: Facebook / Noćni vukovi

braća

NOĆNI VUKOVI SA ZASTAVAMA SRBIJE I PODIGNUTA TRI PRSTA: Sećanje na žrtve NATO agresije, cveće i sveće u Moskvi! 200 bajkera pred ambasadom Srbije! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Ruski bajkeri "Noćni vukovi" odali su danas ispred zgrade Ambasade Srbije u Moskvi počast žrtvama NATO agresije.

Oko 200 motociklista iz Moskve i drugih gradova Rusije je pred našu ambasadu stiglo oko podneva sa srpskim i ruskim zastavama, cvećem i vencima.

Bajkeri predvođeni Aleksandrom Zaldastanovim "Hirurgom" kod ograde srpske Ambasade položili su cveće, vence, a fotografije i snimci su objavljeni na društvenim mrežama.

foto: Facebook / Noćni vukovi

Ambasador Srbije u Rusiji dr Slavenko Terzić je izašao pred zgradu Ambasade da zahvali motociklistima na ovom gestu, prenosi Sputnjik.

foto: Facebook / Noćni vukovi

"Izražavam duboku i iskrenu zahvalnost za vaš gest, koji je izraz solidarnosti koju je ruski narod vekovima pokazivao prema Srbima i pokazuje je i danas. Sećajući se NATO agresije od pre 20 godina, koja je preduzeta mimo bilo kakvih normi međunarodnog prava, mi se sećamo i solidarnosti koju je ruski narod i tada pokazivao prema Srbiji i SRJ", rekao je ambasador.

Terzić je naglasio da srpski narod ne zaboravlja svoje žrtve i svoje heroje koji su dali život u neravnopravnoj borbi sa agresorom.

foto: Facebook / Noćni vukovi

Terzić je takođe podvukao da su uprkos nadmoćnosti agresora, naša vojska i narod pokazali herojsku odlučnost da brane svoju zemlju.

Zaldastanov je zamolio ambasadora da srpskom narodu prenese izraze saosećanja.

Mirni srpski gradovi goreli su kao sveće

Zaldastanov je prethodno objavio snimak iz crkve u Kalinjingradu na kojem se čuje himna Srbije, a okupljeni stoje mirno i drže podignuta skupljena tri prsta, pozdravljajući tako svoju, kako ističu, braću u Srbiji.

"24. mart 1999. godine je tragičan dan za Srbiju i Rusiju. Prvi put nakon završetka Drugog svtskog rata bombe su pale na mirne gradove Srbije u organizaciji NATo saveza na čelu sa SAD. Na ovaj dan pre 20 godina 400 aviona NATO sa juga i 200 sa severa sručili su svoj smrtonosni tovar na Srbiju i tako narednih 78 dana. 78 dana i noći pakla na zemlji. Beograd, Novi Sad, Priština, Mitrovica,Podgorica i drugi gradovi goreli su kao sveće" objasnio je on.

Hirurg je dodao i zašto se divi Srbima.

"Srbi su hrabar narod. Nepokorni ljudi harbro se zalažući za svoju veru, kulturu, tradiciju, za svoje heroje, svoj put i istinu" napisao je vođa Noćnih vukova.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Facebook / Noćni vukovi

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track