Najnovije vesti

PUTNICI SU MISLILI DA SE PILOT ŠALI: Avion greškom sleteo u Edinburg umesto u Diseldorf!
Foto: Profimedia

STRAŠNO

PUTNICI SU MISLILI DA SE PILOT ŠALI: Avion greškom sleteo u Edinburg umesto u Diseldorf!

Planeta

Putnici u avionu "Britiš ervejza", koji je poleteo iz Londona, iznenadili su se jutros kada su, umesto u nemački grad Diseldorf, sleteli u škotsku prestonicu Edinburg.

Do greške je došlo zbog netačno podnetog plana leta, koji je naveo pilota i članove posade da pomisle da treba da polete za Edinburg. Putnici su primetili da je došlo do greške tek kada je avion sleteo i kada su dobili poruku "Dobrodošli u Edinburg".

Avion je kasnije odleteo za Diseldorf, a iz "Britiš ervejza" navode da sarađuju sa kompanijom "WDL aviejšn" (WDL Aviation) kako bi otkrili zašto je podnet pogrešan plan letenja. "WDL aviejšn" je upravljala tim letom preko sporazuma o lizingu.

"Britiš ervejz" pretpostavlja da je do greške došlo zbog aviona koji je dan ranije leteo od Londona do Edinburga i nazad, odnosno da je neko u "WDL aviejšonu" ponovio isti plan letenja za naredni dan.

U saopštenju "Britiš ervejza" navodi se da se kompanija izvinila putnicima zbog incidenta i ističe da bezbednost putnika ni u jednom trenutku nije bila ugrožena.

Sofi Kuk (24), koja svake nedelje putuje od Londona do Diseldorfa zbog posla, rekla je da su svi pomislili da se pilot šali, kada je rekao da avion sleće u Edinburg. Ona je dodala da je pilot kasnije pitao putnike da podignu ruke ako žele da idu za Diseldorf. Svi su podigli ruke, dodala je Kuk.

"Pilot je rekao da ne zna kako se to dogodilo. On je rekao da se to nikada ranije nije desilo i da posada pokušava da uradi šta može", dodala je Kuk.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...