KATOLIČKI SVEŠTENIK ZGROZIO JAVNOST: Zlostavljana deca su tražila nežnost, pa svi ste videli da dete može da dođe i poljubi vas u usta (VIDEO)
Foto: Twitter/Printscreen

ne zna šta priča

KATOLIČKI SVEŠTENIK ZGROZIO JAVNOST: Zlostavljana deca su tražila nežnost, pa svi ste videli da dete može da dođe i poljubi vas u usta (VIDEO)

Planeta -

Izjava katoličkog sveštenika Alana de la Morandea (83) izazvala je burne reakcije u Francuskoj zbog sugestije da su deca, žrtve seksualnog zlostavljanja unutar crkve, možda tražila nežnost.

U jednoj televizijskoj emisiji raspravljalo se o zlostavljanju u crkvi i nedavnoj presudi kardinalu Filipeu Barbarenu zbog zataškavanja seksualnog zlostavljanja. Barbaren je podneo ostavku, ali je papa Franja još nije prihvatio.

Na pitanje šta bi moglo da se uradi kako bi se sprečila pedofilija u crkvi, sveštenik Morande je odgovorio: "Biskupi su odlučili da će uvesti mere prevencije. Ali kako to možemo sprečiti? Ne znam. Pedofilija je psiho-naučna enigma koja za mene povlači mnoga pitanja. Uvek imamo utisak da je to silovanje, da je to nasilje. Ali ja ne mislim da je uvek tako. Po onome što sam čuo, dete može instinktivno da traži nežnost od muškarca ili žene... a često su to deca kojima nedostaje nežnosti".

Voditeljka je odgovorila da je na odraslima da odrede granice. Sveštenik je na dao neverovatan odgovor: "Naravno. Ali dete će tražiti nežnost. Svi ste videli da dete može da dođe i poljubi vas u usta."

Naravno, ubrzo je na društvenim mrežama usledila lavina kritika. Jedni su napisali da im se slošilo od ovog odvratnog komentara, a drugi su istakli da sveštenik nije ni trebalo da bude pozvan da "baljezga u emisiji".

Pariski nadbiskup Mišel Opeti naglasio je da se već ranije distancirao od Morandeovih izjava i da "apsolutno osuđuje" ovaj komentar.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Twitter/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track