OVAKO PUTIN PROVODI ODMOR U SIBIRU: Peskov otkrio koliko ruski predsednik često kuva, a svi se pitaju koja je tajna jednog posebnog recepta (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

detalji odmora

OVAKO PUTIN PROVODI ODMOR U SIBIRU: Peskov otkrio koliko ruski predsednik često kuva, a svi se pitaju koja je tajna jednog posebnog recepta (VIDEO)

Planeta -

Prvi čovek Republike Tuve, Šolban Kara-Ool, otkrio je medijima kako Vladimir Putin provodi odmor u tajgi za vreme Krasnodarskog ekonomskog foruma.

Naime, Putin voli sam da pravi roštilj i marinadu za njega. On je dodao da roštilj ispadne odličan, ali nije otkrio tajnu marinade.

Osim toga, Putin tokom odmora uvek pije domaću kafu.

"Gospodin Šojgu kuva kafu u džezvi. On kuva odličnu kafu na logorskoj vatri. Ponosim se što sam to naučio i svojim ukućanima je kuvam. Kafa sa šećerom se prvo karamelizuje, pa se treba da provrisa mlekom“, rekao je Kara-Ool.

Kako je naveo, ruski predsednik voli i nacionalni čaj iz Tuve, koji su kuvali po receptu Kara-Ooline babe.

"Najvažniji sastojak je voda. Uzmemo vodu sa izvora i zeleni čaj, u sovjetsko vreme smo ga zvali gruzinskim. Malo se posoli, pa se čeka da provri i onda se naspe mleko. Kad mleko provri, ne dozvolite da pokipi, ali obavezno držati neko vreme da ključa. Može mu se dodati i maslac“, ispričao je recept.

Kasnije se oglasio i portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, koji je prokomentarisao koliko često Putin kuva.

"Ne često. Mada, i to se dešava", rekao je.

Kurir.rs/Sputnik/Life.ru Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track