RODITELJE KOJI SU NA PREVARU UPISIVALI DECU NA KOLEDŽE SAVETUJE ROBIJAŠ: Evo šta im je glavna briga! (VIDEO)
Foto: AP

Drama

RODITELJE KOJI SU NA PREVARU UPISIVALI DECU NA KOLEDŽE SAVETUJE ROBIJAŠ: Evo šta im je glavna briga! (VIDEO)

Planeta -

Najistaknutije ličnosti koji su optužene u velikom skandalu sa prijemima na prestižne fakultete, treba da se pojave u federalnom sudu u sredu popodne.

Glumice Lori Lohlin i Felisiti Hafman nalaze se među 15 roditelja za koje se očekuje da se pojave pred sudijom, zbog optužbi da su na prevaru upisale decu u elitne fakultete.

Laflin, koja se nije izjasnila u pogledu optužnice pred federalnim sudom, i njen muž, dizajner Masima Đanulija, optuženi su za plaćanje pola miliona dolara da bi im ćerke pohađale prestižne škole.

Hafmanova se tereti da je platila čoveku koji je smislio prevaru, Riku Singeru, 15.000 dolara da bi prepravio testove njene ćerke. Neki od okrivljenih razmišljaju o sporazumu o priznanju krivice i traže savet od bivšeg robijaša kako je to biti u zatvoru.

Džastin Paperni je bivši broker koji je ojadio bogate klijente i zato bio u zatvoru, a sada radi kao konsultant.

Po njegovim rečima roditelji su preplašeni i pitaju: "Kako da preživim u zatvoru i da li ću to moći?" On im takođe pruža i osnovne podatke o životu iza rešetaka kao što je - ima li tamo interneta. Paperni ih savetuje da razmotre sporazum o priznavanju krivice - jer će tako dobiti manje kazne.

Kurir.rs/CBS News Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja