TRAMP PONOVO BRILJIRA: Rekao da rak izaziva buka vetrenjača, pa krenuo da ispušta neverovatne zvuke! Ovo je samo jedan od njegovih brojnih bisera! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

promaja

TRAMP PONOVO BRILJIRA: Rekao da rak izaziva buka vetrenjača, pa krenuo da ispušta neverovatne zvuke! Ovo je samo jedan od njegovih brojnih bisera! (VIDEO)

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp ponovo je šokirao javnost izjavivši da buka od industrijskih vetrenjača izaziva rak!

Šef Bele kuće je ovu u najmanju ruku nelogičnu izjavu dao na večeri Nacionalnog komiteta republikanaca u Kongresu.

Poremećaj sna

Na okupljanju povodom sakupljanja sredstava Tramp se obrušio na nekadašnje planove Hilari Klinton, bivše prve dame i državnog sekretara SAD, o upotrebi čiste energije.

"Hilari je želela da gradi vetrenjače. Ali ako izgradite vetrenjaču bluzu kuće, čestitam, upravo vam je vrednost kuće pala za 75 odsto. Uz to, one izazivaju rak. Tako kažu, buka vetrenjača izaziva rek, recite vi meni", rekao je Tramp čak imitirajući zvuk vetrenjača.

"I znate šta, one su naravno kao groblja za ptice", rekao je Tramp.

BISER DO BISERA - Imam sjajne odnose sa svim crncima. - Napraviću predivan zid, niko ne gradi lepše zidove od mene, i nateraću Meksiko da plati za njegovu izgradnju. - Najlepša stvar kod mene je ta što sam veoma bogat. - U Njujorku se ljudi smrzavaju i pada sneg. Potrebno nam je globalno zagrevanje. - Moji prsti su tako lepi i dugački, baš kao i drugi delovi mog tela, što je dokumentovano. - Znate, zaista nije važno šta mediji pišu, imate mladu i predivnu zadnjicu. - Rekao sam već, da Ivanka nije moja ćerka, izlazio bih sa njom. - Sve žene u "Šegrtu" su flertovale sa mnom, svesno ili nesvesno. - Moj nalog na Tviteru je toliko moćan da su moji neprijatelji počeli da govore istinu.

Dosad je u svetu urađeno više studija koje su se bavile uticajem blizine vetrenjača na vrednost nekretnina. Pojedine studije pokazuju da izgradnja vetrenjače za proizvodnju struje dovodi do obaranja cene kuća za do 40 odsto. Međutim, nemali broj studija pokazuje da blizina vetrenjača uopšte ne utiče na cene nekretnina. Istovremeno, ne postoji nijedna relevantna naučna studija koja povezuje buku koju prave vetrenjače sa obolevanjem od raka.

"Ekstremno izlaganje zvuku turbina vetrenjača ne predstavlja nikakav rizik po zdravstveno stanje, već može dovesti samo do poremećaja sna", navodi se u studiji koju je citirao naučni magazin Plos uan.

Prozivke na Tviteru

Nakon što je snimak ove Trampove izjave postao viralan, na društvenim mrežama su počeli masovno da prozivaju predsednika SAD.

"Da, da i ja sam čuo da buka vetrenjača izaziva rak. Ne, čekaj, stani. Vetrenjače će zapravo rak da oduvaju ka tebi", naveo je jedan korisnika Tvitera u poruci šefu Bele kuće.

Kurir

Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track