Najnovije vesti

NOVA POŠAST PRETI RUSIJI! NARKO-DILERI regrutuju Ruse da kao mule prenose drogu! (VIDEO)
Foto: Profimedia

rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

NOVA POŠAST PRETI RUSIJI! NARKO-DILERI regrutuju Ruse da kao mule prenose drogu! (VIDEO)

Planeta

Transnacionalne narko organizacije sve češće su počeli da regrutuju Ruse putem društvenih medija i instant glasnogovornika, uz upotrebu najsofisticiranije šeme uticaja.

"Transnacionalne narko organizacije sve više pokušavaju da regrutuju građane Rusije i koriste ih kao mule za prenos droge. Koriste se najsloženije šeme uticaja, poput ucenjivanja i zastrašivanja", navodi se u saopštenju Ministarstva, prenosi Tass.

 

To je rezultiralo rastom hapšenja Rusa u stranim državama zbog sumnje da su krijumčarili drogu, zbog čega Ministarstvo upozorava na potrebu da se poštuju zakoni i običaji zemlje u kojoj se boravi i da se ne uzimaju nikakvi paketi, putne torbe, predmeti ili slične stvari, čak i prazne.

"Dileri droge često pribegavaju ovoj taktici da bi koristili ruske građane za krijumčarenje droge", navodi se u saoppstenju Ministarstva i dodaje da su mesta na kojima se najviše vrbuju građani Rusije Južna Amerika i jugoistočna Azija.

 

Kako se navodi, zbog raznih oblika kriminala vezanih za droge, predviđene su dugotrajne zatvorske kazne, negde čak i smrtne, a zaštita prava uhapšenih građana veoma je ograničena u takvim okolnostima.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...