DANAS UČIMO KAKO DA PRAVIMO EKSTAZI: Šokantno objašnjenje japanskog profesora zašto je studentima dao da prave drogu! (VIDEO)
Foto: Vijesti.me/Boris Pejović, Shutterstock

bruka

DANAS UČIMO KAKO DA PRAVIMO EKSTAZI: Šokantno objašnjenje japanskog profesora zašto je studentima dao da prave drogu! (VIDEO)

Planeta -

Profesor koji je u Japanu svojim studentima dao uputstva da proizvode ekstazi kako bi unapredili svoje znanje farmaceutike , mogao bi da dobije i kazni zatvora do 10 godina.

Tatsunorija Ivamuru (61) već u medijima porede sa Valterom Vajtom, likom iz tv-serije 'Brejking Bad' koji je počeo da proizvodi kristalni metamfetamin kad mu je dijagnostifikovan rak pluća.

Ivamura je profesor na univerzitetu Matsujama u prefekturi Ehime i priznao je da je 2013. svojim studentima dao da proizvode ekstazi, kao i "dizajnersku" drogu 5F-QUPIC.

Prema japanskim zakonima, istraživači moraju da dobiju dozvolu regionalnih vlasti da proizvode drogu u akademske svrhe. Neimenovani izvori kazali su lokalnim medijima da je Ivamura imao takvu dozvolu u drugim prefektuama, ali je istekla.

Prema navodima lokalne policije, 11 studenata proizvodilo je drogu po uputstvima svog profesora Ivamure. Četiri studenta i profesorov asistent predati su tužilaštvu, a univerzitet je najavio sprovođenje disciplinskih mera nakon završetka istrage.

Policija je, po dojavi spolja, pretražila Ivamurin stan i laboratoriju na univerzitetu, ali nisu našli ekstazi Ipak, pronašli su tragove droge 5F-QUPIC, poznate i kao 5F-PB-22, koja je slična kanabisu i koja je u Japanu zabranjena 2014. ada se posumnjalo da je uzrok saobraćajnih nesreća.

Kurir.rs/Gardian

Foto: Vijesti.me/Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track